Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2012: Majs fem hetaste spel


Detta år har blivit ett år då jag sett allt fler anledningar till att vänta med inköp av spel. Den så kallade backloggen är enorm, vilket lett till att en egentligen superintressant titel som Mass Effect 3 inte införskaffats ännu. Jag måste ta mig igenom del två först. Det finns dock vissa undantag och de är SXX, The Witcher 2 och Trials Evolution, men dessa har inte riktigt hunnit få den uppmärksamhet de förtjänar. Nej, det är bara att konstatera – jag hänger inte riktigt med i spelsläppen längre. Tio dagar in i maj till trots, här är majs fem hetaste spel.

1. Max Payne 3


När Max Payne gör comeback efter så många år är det mycket möjligt att det blir ett köp redan vid släppet. Odiskutabel etta på månadens lista i alla fall.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-05-18

2. Diablo III


Jag äger ingen PC värdig Diablo III och kan därför rätt enkelt konstatera att denna efterlängtade uppföljare kommer gå mig helt obemärkt förbi. Har dessutom inte ens någon direkt relation till serien när jag tänker efter. Men andra verkar ju vara taggade, vilket får motivera andraplatsen.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-05-15

3. Dirt Showdown


Ett nytt Dirt-spel á la Destruction Derby, ja det kanske inte är så tokigt. Men åter till backloggen, DIRT 3 står närmast på tur om det ska köpas bilspel.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-05-24

4. Dragons dogma


Capcom gör ett spel om drakar och regissör är mannen bakom Devil May Cry 3 & 4. Det kändes tillräckligt för att motivera en plats på listan.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-05-25

5. Sniper Elite V2


Tycker att maj månad är rätt svag och det speglas också i att jag tagit med detta spel på listan. Jag själv kan inte alls förstå varför det över huvud taget funnits en hype kring detta spel, men för några dagar sedan låg det väldigt högt upp på förbokningslistan på Webhallen. Det måste betyda att det var värt att vänta på, eller?

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-05-04

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
2011
Januari
Februari
Mars
April
Maj
September
Oktober
November

2012
Februari
Mars

1 kommentar

  1. Fredrik

    Sniper V2 ser precis lika dåligt ut som ettan, men det säljer utav bara fasen. Ibland är världen svår att förstå 🙂