Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2012: Mars fem hetaste spel


Mars har anlänt och det betyder nya spel i butikshyllorna. Jag passade på att kika på 2011 års hetaste spel från mars och måste säga att 2012 är den klara vinnaren i mina ögon. Framför allt beror det på att vi äntligen får avsluta Shepards rymdäventyr i och med Mass Effect 3, men också att SSX har återvänt efter sju års väntan.

1. Mass Effect 3


Mass Effect 3 är nu bara några få dagar bort och jag tror att jag talar för många när jag säger att det är ett av de mest efterlängtade spelen under vår generation. Att äntligen få avsluta rymdsagan om Shepard kommer förhoppningsvis bli episkt och lämna oss med en riktigt bra känsla i kroppen när eftertexterna väl rullar förbi. Solklar etta på månadens lista. ”This is it, isn´t it?”

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-03-08

2. SSX


SSX är tillbaka efter sju års frånvaro och det med besked. För mig personligen var det ett spel som smög lite i bakgrunden och gick från klarhet till klarhet allt eftersom släppet närmade sig. Håll utkik mot slutet av veckan då jag delar med mig lite av mina intryck.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-03-01

3. Dirt 3 – Complete Edition


Att Dirt 3 hamnar så här högt upp på listan är högst personligt och beror på att jag inte spelat detta rallymästerverk ännu. När det släpptes kändes det som att jag inte var riktigt klar med del två, men nu känner jag att det är läge att slå till. Lägre pris och mer innehåll gör detta till en välförtjänt tredjeplats.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-02-03

4. Ninja Gaiden 3


Ninja Gaiden 3 släpps tydligen i slutet av månaden, jag börjar få dålig koll för detta är nyheter för mig. Jag är fortfarande irriterad på att jag aldrig kom vidare i del två, och inte går det att sänka svårighetsgraden heller (?). Varför det hamnar på plats fyra vet jag inte riktigt om jag ska vara ärlig. Brist på annat kanske? Nåväl, det är ju trots allt ett Ninja-spel med Ryu i huvudrollen, det får räcka som motivering.

Format: PS Vita | Släpps: 2012-03-23

5. Silent Hill 8 – Downpour


Detta är definitivt månadens wild card i mina ögon. Med lite tur blir detta ett vettigt skräckspel, men det känns långt ifrån givet. Det kan lika gärna floppa utan dess like. Jag håller tummarna för det förstnämnda, det finns för få spel av den här typen, därav månadens femte plats på listan.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-03-30

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
2011
Januari
Februari
Mars
April
Maj
September
Oktober
November

2012
Februari

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Jag tror verkligen inte att känslan i kroppen kommer vara bra under eftertexterna till ME3. Det kommer definitivt inte sluta som man hoppas (det går ju alltid åt pipan första playthroughn i alla Mass Effect-spel) och hur kan man vara glad när allt är slut? Näe, njuta kommer jag nog göra först någon vecka efteråt och varje gång jag spelar igenom spelet senare.

 2. Jonas

  Ser ut att bli en bra spelmånad, och då glömde du ändå det hetaste spelet – Journey.

 3. Fredrik

  Det jonas sa 🙂

 4. Daniel

  Journey hade jag faktiskt inte i tankarna, men hade nog inte satt in det på listan även om jag haft det… Flumspel som säkert blir soft, men så pass hett är det väl inte? Eller vad har jag missat?