Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1000: Tvspelsdagboken firar 1000 dagar!

Helt galet, tvspelsdagboken har lyckats bli 1000 dagar gammal. Vi som drog igång projektet kom från lite olika erfarenheter kring spelsidor och spelskrivande. Det vi enades om var att vi bara skulle skriva om sådant vi själv ville läsa om. Egoistiskt men också entusiastiskt.

2013 är ett spännande år för alla spelentusiaster och lanseringen av Playstation 4 (samt Xbox One, fast inte på vår marknad) känns för oss precis lika spännande som när vi försiktigt gick och väntade på första Xboxen eller när vi för första gången la vantarna på ett Dreamcast. Utvecklingen går snabbt framåt på den tekniska fronten vilket möjliggör för nya typer av spelupplevelser vilket är exakt lika intressant som att blicka tillbaka på den enorma skatt av spelkonsoler och spel som finns där ute. Vi älskar tvspel i alla dess former och kommer att fortsätta att driva tvspelsdagboken så länge vi bara orkar och kan. Grattis till oss.

Vi firar genom att ta en snabbtitt genom spelhistorien via dessa klipp. Mycket nöje!

Pit Stop II (1984)

Out Run (1986)

Super Mario Kart (1992)

Ridge Racer (1993)

Gran Turismo (1997)

Metropolis Street Racer (2001)

Forza Motorsport (2005)

Burnout Paradise (2008)

Drive Club (2013)

Forza Motorsport 5 (2013)

1 kommentar

  1. Daniel

    Härlig bilhistoria och grattis till oss!. Jag saknar något spel från Need for Speed-serien, även om det var en PC-serie inledningsvis. Även Test Drive eller kanske ett PGR-spel istället för MSR om jag hade gjort motsvarande nedslag.