Inledningen på denna vecka tycks ha svämmat över av alla möjliga superintressanta nyheter om både smått och stort. Diverse rykten om Nintendos nya konsol har nu växt till så många trådar, kommentarer och påhittade bilder att det är svårt att ta till sig allt. Och som inte detta vore nog så är spekulationerna om vad de andra konsoldrakarna har för planer i full gång.

Jag mötte upp Fredrik i helgen och diskuterade bland annat dessa rykten och när uppföljaren till Xbox 360 kan tänkas släppas. Jag har hela tiden trott att Microsoft ska utannonsera sin nästa konsol på E3 2011 för att sen lansera hösten 2012. Faktum är, trots att Crysis 2, Rage, Skyrim och Battlefield 3 sopar banan med det mesta vi sett tidigare, att 360:n är inne på sitt sjätte år nu och förmodligen kommer behöva någon form av hjärt- och lungräddning under 2012-2013 för att hänga med. I mitt huvud är 2013 på tok för sent och 2011 för tidigt för en ny MS-konsol, men just nu vet jag inte vad jag ska tro.

Varför har Microsoft varit relativt tysta om kommande spel och minns ni att de visade upp Xbox 360 för första gången på E3-mässan 2005, för att sen lansera konsolen över hela världen i november samma år? Och vad är Sonys strategi? De har väl ingen ny stationär konsol på gång förrän tidigast 2013-2014? Eller? Och vad har egentligen Nintendo i görningen den här gången? Vågar man hoppas på en ny konsol á la Super Nintendo där Nintendo vågar satsa mer på hardcore-publiken igen? Hur tufft vore inte det? Jag håller på att bli tokig av alla rykten som florerar – men samtidigt är det helt underbart. Med bara knappa två månader kvar till årets E3-mässa har förväntningarna skjutit i taket. Nu är det upp till bevis för Sony, Microsoft och Nintendo att leverera på E3 2011, annars är det många som kommer bli besvikna.

En sak vet jag i alla fall. Om någon av konsoltillverkarna visar upp något i stil med Samaritan-demot och släpper det redan i höst kommer jag stå redo med kreditkortet dag ett.

Mitt i allt detta virrvarr har Uncharted 3:s multiplayer visats upp, en 38 minuter lång video från The Witcher 2 har släppts lös, Alice Madness: Returns-utvecklarna har lovat att man får med föregångaren vid köp av uppföljaren, 5 minuter från Rage har imponerat, Saints Row 3 finns numera på bild – och man får inte ha missat att Portal 2 och Mortal Kombat just nu snittar 95 respektive 88 Metacritic. Och det är bara ett axplock från idag. Som sagt, Internet svämmar över av superspännande information just nu och vi får kanske tillfälle att återkomma till något av ämnena ovan senare i veckan.