Brink skulle kunna bli lite av en sleeper hit under våren 2011 om vi har tur. Jag gillar tanken med att en integrerad online- och offlinekampanj där gränserna suddas ut, ungefär som i Test Drive Unlimited, fast i ett FPS då. När man kikar närmare på Brink möts man av en korsning mellan Mirror’s Edge och Borderlands. Här hittar vi ett smart sätt att ta sig fram i miljöerna utan att någonsin behöva lämna förstapersonsvyn, samtidigt som samarbetet, levlandet och det visuella får mig att tänka på Borderlands. Inte dumt alls om ni frågar mig.

Jag har visserligen inte spelat Borderlands och kände aldrig att det lockade mig men Brink har jag faktiskt haft ögonen på länge nu. Som vanligt finns det en drös med frågor om hur väl co-op fungerar, hur lång kampanjen är och vilka spellägen som finns utöver storyn och det så kallade ”free play”-läget. Själva påstår utvecklarna att de verkligen satt kontrollen perfekt, snart är det upp till bevis.

Nyss upptäckte jag att det faktiskt inte alls är långt kvar till släpp (10 maj). Jag är lite tveksamt till vilket öde Brink kommer gå till mötes i vår. Recensioner är alltid viktiga men magkänslan säger att det kanske inte är alla som känner till så mycket om Brink, vilket kan leda till halvrisiga försäljningssiffror oavsett betyg. Det ska bli intressant att se hur det tas emot. Själv är jag riktigt sugen på ett fräscht FPS med co-op och Brink verkar vara det enda som släpps på ett bra tag (förutom nya Flashpoint, Portal 2 räknas inte). Närmast i tiden var det Halo: Reach (septebember 2010) om jag minns rätt och det var ju ett tag sedan nu.

Ny trailer från idag

*Ny video om ”The Objectives”

Gammal video som visar S.M.A.R.T.

*Uppdaterat 2011-04-27