Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 117: Fortfarande oklarheter kring PSN-katastrofen

Det har nu gått över en vecka sedan Playstation Network (PSN) stängdes ned. Nu har Sony gått ut med mer information bland annat via mail till alla användare och en FAQ där de meddelar att kontoinformation kan ha kommit på villovägar. Det framgår också att Sony plockat in en extern part som är experter på just säkerhet, för att reda ut både vad som hänt och vad som måste göras. Anledningen till att det ska ha dröjt så pass länge innan de gått ut med information sägs vara att de helt enkelt inte har vetat förrän nu – och samtidigt kan vi konstatera att många frågetecken ändå kvarstår.

Det finns även rapporter på nätet som påstår att flera användare blivit av med pengar från sina konton men det är tvetydiga uppgifter som inte på något sätt är bekräftade. Hur som helst meddelar Sony att man bör vara extra uppmärksam kring misstänkta uttag. Själv skulle jag nog spärra kortet snarast och skaffa ett nytt omgående, för det här känns inte helt tillförlitligt. Detta drabbar självklart inte bara användarna utan även spelutvecklare som förmodligen förlorar en hel del intäkter på att PSN är nere. Vad som kunde legat på topplistan kan nu bli förbisett av vissa för att andra spel hinner hamna i rampljuset. Som ett brev på posten har självklart den första stämningsansökan mot Sony hunnit trilla in på andra sidan Atlanten.

Idag släpptes också ytterligare en film från Brink om ”The Objectives” som jag nu slängt in i gårdagens inlägg för Dag 116.

Källor kring Sonys PSN-katastrof: Playstation-bloggen, FAQ, Playstation-distributören Nordisk Films uttalande, Stämningsansökan mot Sony

3 kommentarer

 1. Tompa

  SONY = Epic Fail just nu alltså…

 2. Jonas

  Verkar som Sony gått ut nu och sagt att kreditkortsuppgifterna som blev stulna var krypterade och det finns inga bevis på att hackarna lyckats knäcka detta.

  Även AMEX har tydligen gått ut i USA och sagt att dom inte ser någon anledning till att mass-spärra korten, utan uppmanar bara folk att hålla ett extra öga på ”misstänksamma transaktioner”.

  Funderar dock på att spärra mitt kort ändå – kanske lika bra att ”passa på” och få ett nytt kortnr. Har haft mitt ett tag och man vet ju inte riktigt vart det finns lagrat efter år av köp på olika butiker på nätet och IRL. 🙂

 3. Tompa

  Låter vist Jonas, smida medan det berömda järnet är varmt så att säga… 🙂