Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 18: Cannon Fodder 3 på gång… igen

Alla som inte kan få nog av nostalgitrippar och varumärke-reboots kan höja lite extra på ögonbrynen nu, då ryska GFI idag meddelande att man jobbar på Cannon Fodder 3 till PC och Xbox 360.

Storyn (vem bryr sig om den egentligen?) går ut på att ett antal militära grupper från Europa, Asien och Afrika gått ihop för att ta över världen med våld. Ditt mål? Gissa en gång. Precis som tidigare får du ta kontroll över en grupp soldater för att sparka rumpa, både på jorden och i rymden(!), i den klassiska isometriska vyn – nu i 3D komplett med vädereffekter och annat godis.

Det lustiga med det här projektet är väl egentligen att det varit ”på gång” hur länge som helst. Gräver man lite i Internet-arkiven, hittar man en intervju från Eurogamer med spelets lead designer Jon Hare från 2005 där han berättar att han jobbat på en 3D-uppdatering av serien till och från under lång tid. Tidigare har ju även en PSP-version som skulle komma ut 2006 blivit nedlagd. Det finns dock ingen information ifall några av originalskaparna är involverade i detta projekt, men det verkar inte så.

Om man nu tillslut faktiskt lyckas få klart spelet så hoppas åtminstone jag att det blir i digital form via Live Arcade och Steam till en hyfsad prislapp, det tror jag skulle passa Cannon Fodder 3 perfekt.

2 kommentarer

  1. Daniel

    Hmm.. borde jag känna till den här spelserien? Hmm igen, verkar som att Internet (idag) säger att det bara kommer till Ryssland? (!)

  2. Jonas

    Jodå, det borde du nog göra. En riktig gammal kultklassiker till Amiga (som sen konverterades till en jäkla massa olika format). Har svårt att tänka mig att trean enbart skulle släppas i Ryssland då enbart namnet förmodligen kommer sälja ett hyfsat antal exemplar i väst, oavsett kvalité på slutprodukten (speciellt rätt marknadsfört på Arcade/Steam till ett attraktivt pris).