Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 300: Dagen B

Idag släpptes det då till slut, spelet som vi (läs: Daniel) tjattrat och tisslat om det senaste året. Battlefield 3 om någon missat det. Förnärvarande ligger det och installeras i min Xbox 360 och jag får väl dela med mig av några intryck nästa vecka. Från multiplayer-läget då, för singleplayer vet jag inte ens om jag kommer orka röra. Vi får se.

Annars känns det som att det är lite stiltje i spelvärlden just nu. Delvis för att alla spelföretag är mitt i den hektiska hösten och vill inte stjäla fokus från alla storspel som släpps de kommande månaderna med information om vad som skall komma näst. Sen känns det faktiskt lite som nästa generation är på väg på riktigt. Många spelföretag sitter säkert redan nu och jobbar på spel till nästa Xbox och nästa PlayStation utan att få prata om det. Något som kanske understryks av att det, efter den här hösten och möjligtvis första månaderna nästa år, inte har utannonserats så mycket nytt och spännande till denna generation.

Annars är det mest sådana där tråkiga siffror och finansrapporter nu. Sony har meddelat att man köper ut Ericsson från Sony Ericsson, vilket det ryktats om länge. Har Sony en iPhone-dödare på gång kanske? Man kan ju alltid hoppas. En miljard euro kostade kalaset i alla fall. Sämre går det för Nintendo som redovisar en förlust på 70 miljarder yen för senaste halvåret (vilket motsvarar knappa 6 miljarder kronor om jag inte räknar helt galet). Förlusten skylls framförallt på en väldigt stark japansk yen och de prissänkningar Nintendo gjort på sin hårdvara.

Just det, som ni ser fyller Tvspelsdagboken 300 dagar idag. Hipp, hipp, hurra för oss!

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Någon nästa generation ser vi nog inte förrän absolut tidigast 2013, jag tror nog mer på 2014. Jag tror både Sony och Microsoft vill ha lite andningsrum och tjäna lite kosing nu när båda faktiskt verkar gå åt rätt håll ekonomiskt. Att stressa ut nästa generations konsoler skulle vara hårda slag för båda två, och jag tror inte att de är villiga att riskera detta nu. Microsoft vill nog först ha utbetalning på Kinect med ränta, Sony likaså med PS Vita. Och jag tror inte att det är någon som tror att Wii U kommer att starta en helt ny generation, utan precis som föregångaren vara lite ”mitt emellan” (”varken eller” om du så vill). Microsoft måste åtgärda diskproblemet, men det tror man gör genom att mer data hämtas från nätet och utökat ”games on-demand”.

    Men jag kan hålla med om att 2012 kan kännas lite ”post-project depression” med alla stora uppföljare som kommit i år. Men, Diablo, Bioshock, The Last Guardian, Halo, GTA, StarCraft, WoW, MGS, Mass Effect, Dragon Age, SSX, Wii U och PS Vita är inte fy skam det heller. Och någon gång måste ju även vi spelare få tid att ”komma ikapp”.