Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 333: Svart fredag och South Park

I fredags var det den berömda svarta fredagen i USA. Den inträffar alltid dagen efter thanksgiving och räknas där borta som startskottet för den stora julhandeln. Vad svarta fredagen innebär är att alla butiker har sjuka reor på allt som går att tänka sig, och folk handlar som galningar. Vad har detta med spelbranchen att göra tänker du. Jo, dom stora jättarna har nämligen gått ut med siffror kring försäljningen under denna vecka och det är ganska imponerande. Microsoft lyckades till exempel kräng nära en miljon Xbox 360. Så mycket har man aldrig sålt på en vecka tidigare. Ganska imponerande för en konsol med sju år på nacken. Nintendo är inte heller helt missnöjda med sina siffror, även om dom kanske bleknar lite i jämförelse med Microsoft. Sony har jag tyvärr inte hittat några siffror för. Släng en länk i kommentarerna om du vet bättre.

Annars då? Jovars. South Park ska bli rollspel, vilket kan bli hur bra som helst. Eller hur dåligt som helst. Verkar vara en hyfsat seriös satsning dock, med Obsidian som utvecklare och med Trey Parker och Matt Stone som manusförfattare och bollplank. GameInformers omslag går ju inte heller av för hackor om jag får säga det själv.

Dag 333 förresten. Ser lite fräsigt ut faktiskt.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Det finns få ordkombinationer som ger mig så mycket huvudvärk som ”obsidian entertainment”. En vacker dag ska jag skriva en lång artikel och förklara varför nämnda studio är världens sämsta spelutvecklare.

  2. Pelle Duveblad

    stryk artikel. Det får nog bli x antal band.