Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 389: Om att inte köpa spel

De senaste åren har jag haft en tendens av att köpa nya spel och sen inte spela dem. Det låter väldigt dumt och är väldigt dumt har jag kommit fram till. För det första så finns inte tiden och för det andra så får plånboken sig en onödig törn. En snabb titt i bokhyllan vittnar om mängder av ospelade titlar som inte hunnits med. Det har helt enkelt släppts för många bra spel de senaste åren, och det är rätt tydligt att lägstanivån höjts sedan dagens konsoler lanserades.

Nu när det är lite speltorka så bestämde jag mig för att ta mig igenom BioSchock 2 (2010) och i häromdagen så rullade eftertexterna. Det var mer av BioShock och ett välgjort spel även om jag precis som med Dead Space 2 (2011), tyckte att det blev lite långdraget ett tag. Passade även på att ta mig igenom tillägget Minervas Den som jag tydligen hade inveseterat 400 points i för länge sedan. Numera tycker jag dock om ”kortare” spel som klockar in på 10-15 timmar när det kommer till singleplayer. Det räcker oftast för mig.

Efter BioSchock 2 har jag nu gett mig i kast med Batman: Arkham Asylum (2009), ännu ett spel som stått orört allt för länge. Jag är glad att jag inte gick direkt på uppföljaren för jäklar vad bra det verkar vara. Nej – 2012 ska jag prioritera hårdare i speldjungeln och försöka ta mig tid till de viktigaste nya titlarna samt alltid se efter vad jag redan har dammandes i hyllan innan jag gör några förhastade impulsköp.

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Bra beslut. Jag gav mig på Bioshock 2, men lyckades lura spelet genom att låsa ut en boss från bossfight-rummet, och dessutom åka på en autosparning efter det. Det fick räcka, det viktigaste var ju egentligen vinylskivan och grejerna som hängde med i lådan.

 2. Fredrik

  Japp, ska också försöka dämpa mitt hamsterbeteende i år. Kommer säkert gå sådär, men jag ska försöka. Nu när jag håller på att föra in alla mina spel i en databas blir jag smått rädd för mig själv.

  Och korrekt, vinylskivan var det viktigaste med Bioshock 2 🙂

 3. Daniel

  Pelle: Ja då förstår jag att du tappade suget att spela vidare.

  I februari finns det två kandidater för inköp vid release och det är Darkness II och Syndicate. Men kan egentligen lika gärna vänta 2-3 månader tills priset gått ner. Vi får se.

 4. Andi

  Låter som ett bra beslut. Jag har för många spel också, alldeles för många. Eller kanske rättare sagt för lite tid att spela dem.