Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 390: Rykten om nästa Xbox

Efter dom nedslående nyheterna från Sony om att dom inte har några planer på att visa upp PlayStation 4 den närmaste tiden, så har det istället senaste veckan fullkomligt haglat in rykten kring nästa generations Xbox. Det började redan förra veckan när SemiAccurate snappade upp ett rykte om att chipen för den nya maskinen redan beställts och börjat tillverkas. Den order det ryktas om uppgick bara till 10.000 chip, vilket då förmodligen syftar till att det är för utvecklingsmaskiner till speltillverkare över hela världen. En annan sida, FudZilla, postade dagen efter ytterligare en artikel om att det ryktas om att ryktet är sant. Man måste älska ryktestiderna inför nya konsolsläpp.

Hur som helst, idag späddes allt på ytterligare ett snäpp då källor till IGN också kvittrat om att detta faktiskt verkar stämma. På riktigt alltså. Fast fortfarande bara ett rykte såklart. Dessa källor påstår att den nya Xboxen kommer vara ungefär sex gånger så kraftfull som Xbox 360 och nå butikerna under hösten 2013. Låter faktiskt inte helt osannolikt, och att man verkar välja att gå på samma typ av hårdvara som finns i Xbox 360 idag (PowerPC CPU och grafikteknologi från AMD) tyder på att vi kommer få se ett bakåtkompatibelt system.

Spännande tider utan tvekan för alla som suktar efter ny hårdvara. Förvänta er fler rykten inom kort.

4 kommentarer

 1. Daniel

  Spännande, såg att en mängd forumrävar på NEOGaf genast började dissa hårdvaran som kass.

  Nästa generation kommer inte att ha samma hårdvarufokus utan handla mer om tjänster och funktioner har det ju sagts på flera håll. Men något åt det här hållet vore ju nice.
  http://www.tvspelsdagboken.se/dagboken/dag-68-grafik-pa-nasta-xbox-och-ny-unreal-teknologi/

 2. Jonas

  Problemet många gör när dom kollar på hårdvara (framförallt med Xbox) är att dom ser PC-hårdvara. Xbox 360 bygger på 7 år gammal AMD-teknik och har 512 MB grafikminne. Skulle gärna se en sju år gammal PC ens orka starta upp motsvarande Xbox 360-versionen av Battlefield 3 eller Gears of Wars 3. Blir ju en helt annan sak när utvecklarna har 100% dedikerad hårdvara och kan anpassa spelet fullt ut till det. Tror man behöver fokusera på ”sex gånger så kraftfull”, för att förstå hur bra spelen kommer se ut i slutet av nästa generation. 🙂

 3. Andi

  Verkar skitspännande. Jag har full tupp med min 360 förvisso och längtar inte efter nytt ännu, men visst är det skoj att det händer saker. De måste ju börja på allvar snart för att det ska komma ut något vettigt inom en hyfsad framtid.

 4. Dunis

  Har också fullt upp med nuvarande maskin, men man är ju prylgalning så sådan här info är alltid intressant att insupa. Vidare tycker jag mig se att 360 börjar nå sin limit, iaf mitt BF3 börjar nästan hacka till ibland (dock sällan). Ännu snyggare grafik tackar jag inte heller nej till Li framtiden :).