Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 392: Fler next gen-rykten

Rykteskarusellen snurrar definitivt vidare kring nästa generations konsoler, och det börjar nästan bli lite sjukt nu med tanke på hur mycket rykten som poppar upp från alla möjliga håll. Tidigare i veckan rapporterade Jonas om beställningar på chip med mera. Det senaste ryktet kommer från Kotaku, som menar att Microsoft nu hoppat på BluRay-tåget och att de kikar på att använda något slags ”anti used games system”. Internet är så klart i uppror. Och ingen vet egentligen vad som är sant och inte.

Internet säger (Neogaf):

”Guess who’s not buying this”

”I won’t support any of that crap. That’s infringing on personal rights as a consumer”

”Anyway there’s no way in hell this is true.”

”Blu ray? Welcome to 2006 microsoft.”
När det gäller de andra drakarna så har Nintendos Satoru Iwata har gått ut med att han tycker det är dags för nya konsoller nu och har även bekräftat att Wii U kommer släppas i hela världen innan 2012 nått sitt slut. Fortsättning följer…

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag känner mig inte riktigt redo för några jättestora hårdvaruframsteg. Vita och Wii U känns som lagoma kliv för min del.

  2. Jonas

    Gillar inte idéen om att låsa spel till hårdvaran så man inte kan köpa begagnade spel (eller låna spel av kompisar). Vet dock inte riktigt hur man skulle lyckas göra det rent tekniskt om man inte bränner något på själva skivan första gången man sätter i spelet eller tvingar folk att alltid vara online (vilket inte funkar, både EA och Ubisoft har ju försökt med detta och tvingats backa).

    Blu-ray som format låter dock bra, och jag förstår inte riktigt vad som är ”2006” över det. Det enda alternativet är väl att enbart köra digital distribution eller lägga spelen på flashminnen (vilket förmodligen är för dyrt). Kommer nog inte komma något nytt mediaformat den närmaste tiden som ersätter Blu-ray. Finns ju ingen direkt anledning i dagsläget.