Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 591-593: Gamescom 2012

Gamescom 2012 har redan hunnit passera och måste erkänna att jag hade glömt av lite att mässan ens existerande. Det var först några dagar innan som jag snappade upp att det var dags för årets upplaga via diverse sajter. Ett av ryktena strax innan var att Half-Life 3 skulle finnas med på mässan men det var falskt alarm – som vanligt. Kommer vi någonsin få se något från den där förbannade uppföljaren. Hade för övrigt varit väldigt otippat om världens mest efterlängtade spel (?) visats upp på Gamescom-mässan kan jag tycka.

Vi fick istället hålla till godo med en rad nya trailers från spel vi redan känner till och i den skaran tycker jag Assassins Creed 3 och The Last of Us är de som imponerar mest. Sjöslagen i AC3 skulle mycket väl kunna stå på egna ben i form av ett separat spelläge. Hoppas det inte blir för simpelt bara. Ser gärna att det finns lite strategi och navigering och blir väldigt besviken om det är så kallade ”on rails”-sekvenser. The Last of Us ser fortsatt sjukt bra ut och den här gången dessutom tonsatt riktigt läckert.

Annars var det lite överraskande Capcom som fick störst uppmärksamhet från min sida med sitt nya spel Rembember Me. För en gång skull inte en uppföljare och dessutom verkar det finnas ambition till att komma med något nytt. Rembember me känns som en korsning mellan Deus Ex, Mirrors Edge och Total Recall, och sci-fi på de premisserna lovar gott.

Rembember me – Trailer

Rembember me – Gameplay

Medal of Honor: Warfighter – Trailer

Metal Gear Rising: Revengeance – Trailer

Hitman: Absolution – Trailer

Crysis 3 – Trailer

Dead Space 3 – Trailer

The Last of Us – Trailer

Lost Planet 3 – Trailer

Assassins Creed 3 – Trailer

Devil May Cry – Trailer

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Vet inte om du missade hela Sony’s presskonferens, men de visade upp flera helt nya och onekligen väldigt intressanta spel till både PS Vita och PS3. Bland annat Media Molecules nya Tearaway till Vita, Japan Studios Rain till PS3/PSN, två till intressanta PSN-titlar varav det ena var ett horror-MOVE-spel och det andra något LBP-liknande där man spelade i en dockteater. Dessutom Cross-buy, vilket innebär att du får Vita-versionen av ett spel på köpet när du skaffar det till PS3.

 2. Pelle Duveblad

  Som en liten men ändå viktig petitess heter nya Metal Geal-spelet Metal Gear Rising: Revengeance (utan Solid), då det faktiskt inte är en del i Solid-serien.

 3. Daniel

  Tack Pelle.

  Missade helt klart en del, men känner inte att just Sonys utannonseringar fick mig att bli nyfiken. Vitan har jag i princip avskrivit och kan konstatera att ipad räcker mer än väl för mig när det gäller bärbart spelande.