Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 64: Battlefield 3 – Fault Line Episode 1

Dag 55 skrev jag om att Battlefield 3 förmodligen kommer bli ett av årets spel 2011 efter att ha sett den makalösa trailern. Tidigare i veckan lyfte DICE på locket och släppte episod 1 där de visar upp mer av spelet. Det första som slår mig, förutom den helt fantastiska ljussättningen, är hur genomarbetat ljudet är. Det finns mängder av detaljer både i ljudet och den visuella presentationen som göra att detta nog är det fräckaste jag sätt i spelväg på mycket länge.

Bara animationerna är ett kapitel för sig, titta bara på när soldaterna springer genom den trånga gränden eller när en soldat kastar en granat. Det är så man tappar andan. Nu väntar jag spänt på episode två, men mest av allt skulle jag vilja se en presentation av multiplayer. Än så länge har det blivit nära 100 timmar med Bad Company 2 och jag ser ingen anledning till att det skulle bli färre i Battlefield 3.

Just nu sprids också en presentation av spelet från GDC 2011 på Internet. Klippen tas dock ner gång på gång så det är tveksamt hur länge nedanstående klipp får ligga kvar.

1 kommentar

  1. Roberty

    Satan va snyggt det är, och till skillnad från en viss annan FPS-shooter realistisk samtidigt. Klart köp.