Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 67: Jobba med nästa Xbox

Ett av dagens stora samtalsämnen har varit Microsofts jobbannonser där företaget söker folk som ska jobba med nästa generations Xbox. Det är via Linkedin platsannonserna har hittats och med tanke på att Xbox 360 börjar få några år på nacken är det såklart en självklarhet att arbetet med nästa box har startart. Även om denna generations konsolcykel tycks pågå längre än vanligt. Jag är säkert inte ensam om att börja sukta lite efter ny hårdvara men med tanke på att Nintendos 3DS snart är här kommer väl den dämpa begäret något.

Det är intressant om än väldigt svårt att börja spekulera över när nästa generations konsoler kommer ut på marknaden. Ett av de vanligaste buden är Wii HD och även om det inte är en omöjlighet kommer säkert Nintendo vilja göra något mer med sin nästa konsol än att bara putsa på upplösningen. En Playstation 4 lär vi få vänta ett tag på med tanke på att det säkert finns en hel del outnyttjade krafter i trean och att Sony har en del att ta ifatt. Nästa Xbox är dock ett mysterium. Kinect (Zzzz) är har nyligen landat och man kommer säkert försöka krama ur den ett tag innan något annat utannonseras. Jaja, den som lever får se och om inte annat kanske det dyker upp mer information på E3 i sommar, för det lär knappast (hoppas jag har fel, hoppas jag har fel, hoppas jag har fel) göra det på PAX East i helgen.

Låt spekulationerna börja.

8 kommentarer

 1. Daniel

  Xbox Next släpps nov/dec 2012. Det är vad jag hoppas och tror på. Jag tänker mig att det är uteslutet att släppa en ny konsol någon annan gång än i kvartal 4 och då känns november 2013 i senaste lagret på alla sätt och vis.

 2. roadkill03

  Vad tror ni att nästa generation har att bjuda på då? Rörelsekänsliga kontroller har vi redan. Visst kan grafiken bli bättre men finns det något som dagens konsoler verkligen saknar?

  Vad tycker ni behöver förbättras?

 3. Bula

  Jag är inget fan av rörelsekänsliga prylar, kinect, move och allt vad dom heter. Jag är faktiskt nöjd med vad dagens konsoler erbjuder. Skulle vara lite mer tryck i hårdvaran då för att hänga med i grafikutvecklingen så att det inte blir onödigt meckigt att utveckla till pc och konsol pga det.
  Annars vore ju utfasningen av fysiska spelmedier som dvd och blu-ray ta fart kan man tänka.

 4. Bula

  Borde, inte vore ska det stå.

 5. tokzer

  Känner att dagens generation räcker. Har inte ens börjat beta av ps3 än. Och behövs det verkligen bättre grafik än dagens?
  Att fler spel släpps digitalt skulle ju vara bra, fast då ska det vara smidigare att utöka lagringskapaciteten på konsolen än det är på xboxen.

  Men det är ju alltid skoj med nya prylar 🙂

 6. Jonas

  Ganska säker på att Kinect kommer vara kompatibel med nästa generations Xbox också, så den blir vi knappast av med och jag ser inte heller att dom kommer byta den hårdvaran nästa generation då dom satsar ganska hårt på att särskilja ”Kinect” som ett eget varumärke.

  Grafik/prestanda kommer givetvis bli bättre, men samtidigt tror jag nästa generation mer kommer handla om tjänster. Kan t.ex. tänka mig att man skulle kunna hyra spel, mer fokus på digitaldistribution. Kanske olika slags prenumerationstjänster för att hyra spel och dylikt.

 7. Fredrik

  Tror precis som Jonas att Kinect hänger med till nästa generation, speciellt med tanke på att mycket tycks vara möjligt att utveckla kring den. Genom sånt där kodande.

  Sen är det ju som sagt det där med digital distribution vilket jag är kluven till på många vis. Speciellt med tanke på att man får en helt annan kontroll över marknaden, blir väldigt mycket en styrd marknad. Skiter fullständigt att gamestop och game får det jobbigt att sälja begagnade spel men ser gärna att priserna går pga konkurrens. Men det kanske blir så att butikerna kan sälja koder för att ladda ner spelen hemma, och då kanske det blir samma som idag. Vi får la se.

 8. roadkill03

  Kinect kommer ju hänga med ett tag precis som ni säger.

  Ni verkar diskutera digital distribution som att det vore något som inte finns. Det tillhör ju denna generation och har ju egentligen inget med hårdvaran att göra då allt som behövs för det redan finns där på alla stationära konsoler. Uthyrning av spel och liknande tjänster går ju säkert att göra redan idag.

  Sammanfattningsvis så verkar det ju som att vi är jäkligt nöjda med det vi har idag. Och det vi eftersöker går redan att göra med dagens teknik. Tror därför att det kommer ta några år till innan nästa generation kommer. 🙂