Mars brukar var den första månad på året då de riktigt stora titlarna gör entré, men under de senaste åren har den tendensen inte varit lika tydlig. På bara två månader har spel som Dead Space 2, Test Drive Unlimited 2 och Killzone 3 nått butikshyllorna och om jag ska vara helt ärlig så känner jag inte samma måste ha-begär för mars-spelen i år.

Kanske beror det på att Fight Night: Champion känns lite som Fight Night 4.5, att Homefront saknar förstörbara miljöer och förmodligen inte har en chans mot Bad Company 2, att Shift 2 känns överflödigt när jag har ett nästan ospelat Grand Turisomo 5 och ett nyinköpt Forza 3: Ultimate Collection stående i hyllan eller att Dragen Age II inte alls tilltalar mig hur mycket jag än försöker gilla det. Nej, det var bättre förr (i mars 2010 släpptes bl.a. Battlefield: Bad Company 2, Just Cause 2, God of War III och Metro 2033: The Last Refuge).

1. Crysis 2


Crysis 2 har länge varit en supertitel i mina ögon men den senaste tiden har jag blivit allt mer tveksam på om det verkligen är ett givet köp redan vid släpp. Brist på spel har jag knappast, men å andra sidan är suget efter ett välgjort science fiction-spel med en genomarbetad kampanj stort. Om jag (bara) ska köpa ett nytt spel i mars så blir det förmodligen Crysis 2.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-03-24

2. Fight Night Champion


För en tid sen provspelade jag demoversionen av Fight Night: Champion och fastnade rätt snabbt. Boxningen känns mer levande och bättre än någonsin men samtidigt kan jag inte låta bli att känna en viss Fight Night 4.5-känsla.

Format: Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-03-03

3. Homefront


Kaos Studios är tillbaka med en slags spirituell uppföljare till Frontlines: Fuel of War och hade det inte varit för det fantastiska Bad Company 2 hade jag förmodligen inte tvekat en sekund på ett köp. Min gissning är att det blir ett stabilt ”7/10”-spel utan att briljera.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-03-18

4. Need for Speed – Shift 2: Unleashed


Grand Turismo, Forza, Race Pro och Shift. Frågan är förstås hur Shift-uppföljaren står sig mot de andra giganterna och om det finns plats för ännu ett racingspel i genren? En sak är dock säker – Shift 2 verkar så här på förhand vara ett stort och ambitiöst projekt som kan bli riktigt lyckat. Den läckra Pagani-trailern ovan bådar gott.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-03-31

5. Dragon Age II


Jag sneglade lite på Dragon Age (1) när det släpptes men konstaterade snabbt att det inte var ett spel för mig. Med tanke på min Mass Effect-kärlek var det inte mer än rätt att ge Bioware och Dragon Age en nya chans när demot på del två släpptes. Tyvärr kunde jag konstatera att inte heller Dragon Age II är något för mig. Jag är dock väl medveten om att många gamers världen över ser Biowares tvåa som mars hetaste släpp och därför har det en given plats på månadens lista. Själv tänker jag sikta in mig på Fable III istället.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-03-10

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där jag kommer lista de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
Januari
Februari