Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 798: SimCity, lögner och Veckans fynd

Jag behöver älta SimCity lite till. Under helgen gav jag mig ut på en desperat jakt efter SimCity 4 till Mac. Jag vill verkligen spela SimCity, då menar jag absolut inte nya SimCity, utan bara ett SimCity. Jag försökte ge ipad-versionen en chans men gav upp den idén ganska snabbt. Usch. Jag hittade ingen mac-version av SimCity. Kanske borde skaffa Super Nintendo-versionen men är rädd att det inte åldrats speciellt väl.

Slösade lite tid på youtube också. Sprang på ett roligt klipp om nya Tiger Woods som tydligen är bättre med Kinect. Nu ska jag säga det här en gång för alla, inget spel är bättre med Kinect. Om det inte enbart går att styra med Kincet det vill säga. Vill du roa dig åt fåniga klipp som försöker sig på en av de så kallade livslögnerna (frukt är godis, pengar växer inte på träd) är det här ett klipp för dig. En extra rolig detalj är att diskussionen som förs under klippet mest handlar om att SimCity inte fungerar. Cirkeln är sluten. Microsoft understryker i beskrivningen av klippet att Tiger Woods är det bäst säljande golfspelet där ute. Va!? Verkligen!? Konstigt med tanke på den enorma konkurrensen i den genren.

Veckans fynd får bli att inte behöva köpa en ny dator för att spela SimCity. Eller möjligtvis det här.

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  En fruktansvärd launch, inget snack om den saken, men serverproblemen med SimCity är, vad jag förstått, i stort sett över och spelet ska vara riktigt bra där bakom. Att inte kunna spela sitt spel efter 3 dagar på grund av serverproblem kan inte försvaras på något sätt, men det är över nu och det är dags att se spelet för vad det är just nu.

 2. Fredrik

  En tätortssimulator? Mitt problem med SimCity är inte serverproblem, även om dessa såklart påverkade intrycket, utan konkret storleken på städerna, att man måste vara uppkopplad mot deras server för att få spela och att det inte finns någon rimlig möjlighet att spela själv. Helt enkelt spelets multiplayerfokus.

 3. Jonas

  Nya SimCity är sjukt bra, ljusår bättre än dom gamla spelen. Men visst är det är annorlunda. Mindre macro, mer micro. Betydligt mer komplext och utmanande. Saknar ett offline mode, men annars har jag inget att klaga på. Servrarna är rätt stabila nu.

 4. Fredrik

  Kan bara inte svälja ytan på städerna eller att det inte går att spela offline. Det är säkert fantastiskt men kanske inget för mig. Vi får väl se, kryper säkert till korset om jag köper en PC någon gång framöver.