Julen står för dörren och för oss som gillar spel finns det ett gäng spel som faktiskt är lite juliga. Antingen har de ett jultema eller så är de tillräckligt vintrigt för att bidra till den där varma känslan vi letar efter. När jag tittar ut genom fönstret ser jag bara gråskalor, vad passar då bättre än några tv-spel som sätter lite färg på tillvaron?

Jag har skrivit liknande texter förut och jag kommer att upprepa mig vad gäller val av spel, men det bryr vi oss inte om. Kraven för att få vara med på den här listan är att spelet antingen innehåller något direkt juligt eller att det har ett vintertema som passar för den här listan. Ja du kommer se mönstret när du kollar in själva listan. Här kommer tre spel som passar extra bra i juletider.

Animal Crossing New Horizons (Switch)

Egentligen kunde det här vara vilket Animal Crossing som helst men eftersom jag spelar New Horizons regelbundet och det är det senaste spelet i serien föll valet på det. Toy Day är snart här och min ö är fantastiskt snöig och julig. Få spel fångar den här säsongen lika bra som Animal Crossing. Rulla ihop en snögubbe, skaka ner julkulor och slå in lite paket, allt utan medföljande stress.

Daze Before Christmas (SNES)

Här har vi ett spel där tomten faktiskt spelar huvudrollen vilket också är spelets räddning. Daze Before Christmas är nämligen en väldigt medioker plattformare som dock fångar jultemat väldigt väl. Banorna är uppdelade efter en julkalender och bakgrundsmusiken är välkända julsånger. Spelet är helt ok och helt klart värt att spela i dessa tider. Jultider alltså.

X-mas Lemmings 1991 (Amiga 500)

En julifiering av en äkta klassiker. X-mas Lemmings erbjuder samma utmaning som vi är vana vid, fast nu har lämlarna tomteluvor på sig. Lista ut den smartaste vägen från start till mål och se till att så många lämlar som möjligt tar sig dit utan att stryka med. Det är lätt att glömma bort hur kul den här spelserien är så gör dig en tjänst och plocka fram den nu i jul. Tänk dock på att spelet inte erbjuder någon avkoppling i julstressen, den bidrar snarare till den.