Jag fortsätter att lista spel av olika slag. Den här gången spel som jag upplever inte är lika omtalade som andra, men som kanske borde vara det. Det handlar inte om de mest obskyra titlarna, jag vill helt enkelt lyfta fram ett gäng bra spel som kanske kan utöka din lista av favoritspel till en viss konsol. Super Nintendo är först ut.

Tetris Battle Gaiden

Jag har pratat massvis om Tetris Battle Gaiden och jag kan inte nog understryka hur obligatorisk det är i samlingen. Själva grundstommen är precis som Tetris där det ska mixas och matchas för att rensa rader på skärmen. Men du ska också samla och använda magi för att på så sätt försvåra för motståndaren att spela sin sida. Ganska snart utbrister kaos och skratt när du eller din vän inte kan rotera brickorna eller du plötsligt styr bådas bräden. Efter ett tag inser du att det är samlandet av magi som kommer stå i fokus snarare än att spela Tetris som en expert och det är också då du inser hur jäkla bra Tetris Battle Gaiden är. Spelet släpptes exklusivt till Super Famicom.

DoReMi Fantasy

Ett annat spel som tyvärr aldrig såg ljuset i väst är DoReMi Fantasy, ett färgglatt och väldigt underhållande plattformsspel utvecklat av Hudson Soft. Spelet är helt klart spelbart på japanska men jag rekommenderar att skaffa en engelsk översättning om du har ett sätt att spela sådana på. Som plattformare kanske det inte står sig mot giganter som Super Mario World men det är verkligen inte långt därifrån. Kontrollen är fantastisk, grafiken likaså. Den charmiga och ambitiösa musiken sätter pricken över i och ramar in spelet perfekt. Importera eller fixa det på annat vis.

Sensible Soccer

Ok, Sensible Soccer kanske inte är ett speciellt udda spel. Men är du som jag så är det inget du associerar med SNES. På så sätt kanske du helt enkelt inte ens letat efter vad som utan tvekan är ett av de roligaste fotbollsspelen någonsin. Jag fördrar fortfarande att spela det på Amigan men SNES-versionen fungerar bra den också. Så spela en vänskapsmatch eller en runda av EUFA-cupen, glöm bara inte bort att stänga av den milt irriterande musiken som loopar under varje match.

Super Tennis

Ett sportspel till och ett som verkligen inte kan ses som udda. Super Tennis. Anledningen till att jag vill lyfta fram det här spelet är att det på pappret känns fruktansvärt generiskt. Men faktum är att spelet i sig antagligen är det bästa tennis-spelet till SNES. Kanske till och med till 16bits-generationen. Styrkan ligger i detaljerna, varje underlag känns unik och spelarnas olika stats gör faktiskt skillnaden ute på plan. Dessutom finns det tillräckligt med finess i handkontrollen för att skapa variationsrika matcher. Det här är bra tennis, vilket vi inte sett exempel på alls till de konsoler som är aktuella idag.

Sanrio World Smash Ball

Först visste jag inte om jag faktiskt helhjärtat kunde rekommendera det här spelet. Men faktum är att även ett spel med Hello Kitty på omslaget kan vara bra. Speciellt i multiplayer där den här, mer sofistikerade, pong-varianten skiner. När matcherna blir som mest intensiva känns det nästan som en fattig mans Windjammers, frenetiskt med en stor dos nerv. Det är verkligen inte ett dåligt betyg.

Så, det får räcka för den här gången. Det finns såklart massvis med spel till Super Nintendo som inte alltför ofta hamnar i rampljuset, även om de förtjänar det. Mer om dessa i en senare det av listat.