November 2013 har anlänt och väntan är äntligen över – Playstation 4 och Xbox One ska släppas. För oss i Sverige är valet enkelt av den enkla anledningen att Xbox One inte släpps förrän under 2014 (om du inte lyckas importera förstås). Jag minns att vi på Tvspelsdagboken började skriva om spekulationerna och förhoppningarna kring next gen-konsolerna när vi startade bloggen 2011. Nu när vi äntligen är framme vid målet har jag börjat fundera allt mer på om jag ens ska köpa någon ny konsol i år. Backloggen någon? Här är månadens lista.

1. Super Mario 3D World


Frågan är om vi någonsin kommer få nog av Super Mario? Jag förundras fortfarande över hur bra Nintendos Mario-spel ofta blir. Därför är det svårt att inte blir lite till sig när vi nu har ett nytt Mario-spel i 3D till Wii U att se fram emot.

Format: Wii U | Släpps: 2013-11-29

2. Killzone: Shadowfall


Lanseringstitel till PS4 den 29 november och ett av skälen till att investera i ny hårdvara. Däremot behöver jag betydligt mer än Shadowfall för att motivera ett konsolköp den här månaden.

Format: Playstation 4 | Släpps: 2013-11-29

3. The Legend of Zelda – A Link between Worlds


The Legend of Zelda: A Link to the Past är ett av de bästa SNES-spelen som släppts och när Nintendo släpper en uppföljare till 3DS:en är en placering på månadens lista given.

Format: 3DS & 2DS | Släpps: 2013-11-22

4. Assassins Creed IV: Black Flag


Black Flag är vad del tre skulle ha varit har jag hört och för första gången på länge ser jag faktiskt fram emot nästa del i Ubisofts numera årliga serie. Att få ett eget skepp som går att uppgradera och fara runt i karibien som lönnmördarpirat är en tilltalande tanke.

Format: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One | Släpps: 2013-10-11

5. Forza 5


Forza 5 såg oväntat blekt ut på Gamex 2013, kanske var det en gammal version som visades upp. I det här klippet är det ett annat betydligt mer visuellt lockande Forza 5 vi får se. Tråkigt nog måste man importera både en Xbox One och en kopia av Forza 5 för att spela detta redan i november.

Format: Xbox One | Släpps: 2013-11-22 (import krävs)

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.