Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 108: Veckans fynd – 3 spel till iPhone

Spel till Apples telefoner är ofta av, låt oss säga, bristande kvalitet. Att spela på en enhet där dina fingrar tar upp en stor del av spelytan är knappast optimalt och därför fungerar vissa sorters spel bättre än andra. Veckans fynd ska hur som helst fokusera på mobilspel och det är inte alla dagar vi tipsar om spel till iPhone, så läs noga.

1. Game Dev Story må vara sönderrekommenderat på internet men faktum är att jag satt uppe till halv fyra på morgonen och spelade det. Inget konstigt med det kanske, men nämnas bör att jag redan har spelat igenom det ett antal gånger. Som titeln antyder går spelet ut på att utveckla spel och jag får ganska starka Theme Hospital-vibbar av det hela. Du får det för 28 kronor. Vill du hellre driva ett spa finns Hot Springs Story från samma utvecklare och det går lös för 22 kronor.

2. Gillar du kvicka genialiska pusselspel i tetris-stil kan jag tipsa om Shibuya från Never Center. Kontrollen är löjligt enkel, musiken är löjligt bra och efter en stunds spelande blir det även löjligt svårt. Släng på dig ett par hörlurar och dra upp volymen innan du försvinner ner i pusselhelvetet. Shibuya kostar bara 7 kronor, vilket även det är löjligt.

3. Sist ut vill jag lägga ett gott ord för Words with friends. De flesta spelar säkert den här alfapetkopian redan men gör du det inte är det dags att börja nu. Spelet må vara lite buggigt och det händer ibland att det kraschar men i det stora hela är det ett lysande spel. Du spelar mot vänner eller mot främlingar och när du har lagt ditt ord skickar du draget vidare till motståndaren. Words with friends finns för 22 kronor, eller om du föredrar för gratis och då betalar du bara med din livsgnista eftersom du då måste utsätta dig för tramsig reklam.

7 kommentarer

 1. roadkill03

  Hittade ett fynd idag som jag bara måste tipsa om!
  http://www.webhallen.com/spel/pc/106239-bioshock_2-special_edition

  Kan vara värt att köpa även fast man inte har en pc att spela det på bara för resten av innehållet. Själv har jag affischerna inramade på mitt kontor. 🙂

 2. Fredrik

  Tack som fan! Har nu bokat ett ex för att hämta ut 🙂 Vinylplattan är ju guldklimpen i lådan.

 3. Tompa

  Riktigt coolt med Bioshock 2-prylarna.

  Själv vill jag slå ett slag för Mass Effect 2. Tror det tipsats om det här tidigare, men om man missat detta så måste man slå till omedelbart. Finns kanske ännu billigare på andra ställen, men här hittar man det för 145:- på följande länk:
  http://www.spelbutiken.se/catalog/product/60343-mass-effect-2–for-x360

 4. Daniel

  Och för att komplettera ytterligare lägger jag till en liten art book för Bioshock (1) för 9 kr.
  http://www.webhallen.com/spel/ovrigt/107517-bioshock_mini_artbook

  Bra tips Niclas, har lagt en beställning jag med nu. Tackar för det!

 5. Jonas

  Nice! Beställde både Bioshock 2 och art booken! 🙂

  Kan ju tillägga att art booken bara kostade 5 kr när jag väl kom till kassan av någon anledning. Känns prisvärd utan att ens att sett den. 😉

 6. Daniel

  Blev samma för mig, var kampanj på den hehe. 🙂 Slog till på fem stycken faktiskt.

 7. Fredrik

  Nu har jag hämtat ut 2xenorma bioshock 2-lådor och 2x artbooks, dom sistnämnda förstår jag varför dom kostade 5 kronor 🙂 Lådorna är sjukt tunga!