Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 11: Beyond Good & Evil och HD-remakes

Att Beyond Good & Evil HD ska komma till Xbox Live Arcade (och sannolikt även till playstation network) är inte direkt någon nyhet, men väl värt att påminnas om. Beyond Good & Evil faller tyvärr in under kategorin – kritikerrosat men konsumentmissat – så i min bok är det väldigt trevligt att spelet får en ny chans att nå en större publik. Faktum är att jag fallit ganska pladask för hela hd-remake-konceptet. Jag vet att det är ett lätt sätt att casha in igen på en gammal produkt. Men för en lat spelare som jag är det skönt att inte behöva koppla in en gammal konsol för att återuppleva klassiker som God of War 2 (nej min ps3 är inte bakåtkompatibel) eller Sly (som ligger på min att-köpa-snart-lista, bokstavligen). Att få spelen i en fräsch HD-upplaga lurar i varje fall mig att tro att de åldrats med mer värdighet än de kanske har. Beyond Good & Evil kommer dessutom med putsat ljud vilket kan behövas. Just ja, trailern från Beyond Good & Evil HD i all sin prakt.

Detta får mig osökt att drömma om fler HD-releaser och eftersom jag älskar att göra listor kommer här min topp-5 över de spel jag snarast vill se på marknaden:

1. Shin Megami Tensei: Persona – I väntant på Persona 5 kan vi väl få uppleva de tidigare episoderna i HD? Snälla?
2. Mashed – det ultimata partybilspelet måste komma ut i 1080p, vad ska vi annars roa oss med klockan fyra på morgonen? Lågupplöst Mashed?
3. Viewtiful Joe 1 & 2 – Capcom har ett givet HD-pack att jobba på.
4. Eternal Darkness: Sanity’s Requiem – Led samma öde som Beyond Good & Evil och förtjänar en ny chans.
5. Tony Hawk’s Pro Skater 2 – Fräscha upp texturerna och se till att kontrollerna är grymt exakta, då får vi tillbaka världens bästa skateboardspel.

Allt kanske inte har åldrats med värdighet men skulle definitivt få mig att öppna upp plånboken. Vilka spel vill ni se en högupplöst utgåva av?

5 kommentarer

 1. Thomas

  Mashed och Tony Hawk som du nämnde får det att dreglas lite i mungipan. Varför finns inte dessa??

 2. Jonas

  Kan ju påpekas att en uppföljare till Mashed är på gång till XBLA/PSN. Utannonserades i början på förra året under namnet ”Gas: Fuel for Fun” (tror nån utgivare äger rättigheterna till namnet ”Mashed”). Tydligen ska det dock byta namn igen, vilket kommer avslöjas tillsammans med releasedatum om ett par veckor.

 3. Fredrik

  Jonas – sweet!

 4. roadkill03

  Snackade faktiskt med en polare om Mashed och Gas här om dagen. Även om det är roligast att sitta i samma soffa och gruffas så vore det ju grymt om man kan spela över Live eller PSN i Gas eller vad det nu kommer heta.

  Hoppas det är samma fysikmotor i det nya spelet som i Mashed, den var grymt dålig på ett bra sätt. 🙂

 5. Bula

  Man kan inte ha mycket roligare än med Mashed tillsammans i en soffa! Många skrik, skratt, hån, konspirationsteorier, anklaganden och en och annan öl! Ge mig!