Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2011: Januaris fem hetaste spel

Spelåret 2011 har precis inletts och även detta år hör jag mig själv säga att det kommande året mycket väl kan bli det bästa på länge. Det finns mycket som talar för att det faktiskt blir så också. När jag tänker på titlar som Mass Effect 3, Gears of War 3, Uncharted 3, Killzone 3, Rage, Star Wars: The Old Republic, Elder Scrolls V: Skyrim, Portal 2, Deus Ex: Human Revolution och Duke Nukem Forever har jag svårt att tro något annat. Men för att 2011 inte bara ska bli ett uppföljarnas år hoppas jag också på att bli överraskad av helt nya varumärken som tar oss med storm.

”Spelsläpp” kommer bli en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där jag kommer lista de fem hetaste spelsläppen varje månad. Tyck gärna till och posta din lista nedan.

1. Dead Space 2


Dead Space var en positiv överraskning när det släpptes 2008. Kul att Electroinc Arts vågade satsa på  ett nytt varumärke och gjorde det riktigt bra dessutom. I del två tar huvudkaraktären Isac Clarke av sig hjälmen för att blir mer personlig och vi kommer dessutom få chansen att spela mot varandra i det nya flerspelarläget.

Format: Xbox 360, Playstation 3, PC | Släpps: 2011-01-27

2. Mass Effect 2


Årets spel 2010 kommer till Playstation 3 och även om det faktiskt släpptes för snart ett år sedan till Xbox 360 kan det inte understrykas nog hur episkt och fantastiskt Mass Effect 2 är. Äger du en PS3 och inte har spelat Mass Effect 2 är ett köp obligatoriskt.

Format: Playstation 3 | Släpps: 2011-01-20

3. LittleBigPlanet 2


Sackboy är tillbaka och han är svår att motstå. Det nya äventyret kommer ta oss genom 50 nivåer fyllda till bredden av nyheter, men framför allt tror jag att spelmagi kommer uppstå när miljoner spelare världen över kommer skapa helt nya upplevelser att ladda ner.

Format: Playstation 3 | Släpps: 2011-01-21

4. ilomilo


Ilomilo släpptes redan förra veckan på Live Arcade. Ett charmigt co-op-spel som definitivt är en av de intressantare titlarna för nedladdning så här tidigt in på året. Osäker på om det är något för dig? Vi har testat det.

Format: Live Arcade | Släpps: Ute nu

5. DC Universe Online


DC Universe Online är Sony Entertainment Onlines stora MMO-satsning och det är klart att man blir lite nyfiken. Spela som superhjälte eller skurk och alliera dig med kända serietidningshjältar. Hur du ser ut och vilka krafter du vill behärska är helt upp till dig själv.

Format: PC & Playstation 3 | Släpps: 2011-01-19

Släppdatum enligt tothegame.com (uppdaterat med justeringar för Sverige)

8 kommentarer

 1. Bula

  Värt att nämnas är kanske att Mass Effect 2 till ps3 använder sig av ME3-motorn vilket ger en grafisk boost och självklart är det ett givet köp om man inte spelat det!

 2. roadkill03

  tothegame.com verkar inte vara en tillförlitlig källa för släppdatum 🙂 Eller är det författaren som inte har fingrarna i styr 😛

 3. Daniel

  De brukar vara rätt bra då de ofta har även nordiska släppdatum. Men du har ju rätt, de verkar inte riktigt vara rätt.

  DC Online verkar släppas först den 19:e. Och EA brukar ju släppa sina spel på torsdagar, så en dag tidigare på DS2 och ME2 alltså!

  Uppdaterat. 🙂

 4. Thomas

  Är det inte fel år? 😉

 5. Daniel

  He he, inte vant mig vid att skriva 2011 än tydligen. 🙂

 6. roadkill03

  Det var åren jag tänkte på 🙂

 7. WizKid

  Någon som vet om man kan ändra språk i ilomilo så man kan få det på engelska. Gillar inte att det är på svenska.

 8. Fredrik

  WizKid – är inte hundra men skulle gissa att det följer med konsolens inställningar.