Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 111: 3DS, framtiden och du.

Spelen som släpptes till 3DS vid release var något av ett skämt. Inte för att de var överdrivet dåliga, mest för att det inte fanns något spel som verkligen stack ut. Ett spel man bara måste spela. Den närmaste framtiden (i det här fallet innan sommaren är slut) ser inte heller den speciellt ljus ut för den bärbara konsolen. Med två relevanta undantag. För dig som köpte en 3DS dag ett kommer nu ett par tips som kan dämpa din ångest över att den ligger orörd i sin laddare.

Dream Trigger 3D

Dream Trigger 3D är en så kallad original core shooter, eller bullet hell shooter som vissa kallar genren. Spelet lägger stor vikt vid timing, pekskärm och 3D-effekter och ska enligt säkra källor vara vansinnigt svårt, där av ovan nämnda titulering. Idag släppte D3Publisher en ny trailer från spelet och det hela ser onekligen vansinnigt ut – på ett bra sätt.

Legend of Zelda – Ocarina of Time

Många har varma minnen av Ocarina of Time, speciellt den generationen som gjorde sin debut i tvspelsvärlden med ett Nintendo 64. Med en rad förbättringar och en del nytt innehåll ska Nintendo försöka få oss att köpa spelet en gång till och i vanlig ordning kommer de att lyckas alldeles utmärkt. Ocarina of Time kommer såklart bli det stora släppet till 3DS, i varje fall innan höstmörkret drar in över landet igen. Här är några japaner som ser ut att ha roligt med Link och hans knasiga upptåg.

Är det här verkligen allt?

Ja, mycket mer än så här finns inte att se fram emot just nu, om inte Dead or Alive – Dimensions blir bra vilket jag är högst skeptiskt till. För alla oss som väntar på större titlar, som till exempel Animal Crossing och möjligtvis den där Mario, kan väntan bli lång men under E3 kommer säkert datum fastställs för dem, och många andra. Låt oss hoppas att det utannonseras lovande spel till konsolen som inte bara är återvinning från Nintendo. Dream Trigger ser ut att bli ett av dem – jag håller tummarna för många, många fler.

1 kommentar

  1. Tompa

    Tur man inte köade för en ny 3DS då, eftersom omdömena är väldigt ljumma…