Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 110: Ferier, förseningar och färgglad trailer

Imorgon är det skärtorsdag. För många betyder det långhelg och möjligheter att ta igen förlorad speltid. Som tur är har det släppts två spel i veckan som har fått recensenter världen över att gråta av lycka. Portal 2 har fått ett lysande mottagande och Mortal Kombat ser inte ut att gå av för hackor det heller.

På nyhetsfronten är det ganska lugnt såhär inför påsken. CVG skriver att tidningen PSM3 skriver att God of War 4 ska släppas i september 2012, och nu skriver vi om det. Så nu vet vi lite mer ”exakt” när det ska dyka upp. På tal om 2012 så har det även dykt upp lite tråkiga nyheter för alla som väntar på The Last Guardian. Tydligen är spelet försenat och kommer då inte att släppas till jul som tidigare var sagt. Förseningen ska också gälla hd-utgåvan av ICO & Shadow of the Colossus som skulle ha släppts redan till sommaren. Ett halvhjärtat DOH är väl på sin plats.

Sist ut får det bli lite färgglada tokigheter med hjälp av Puzzle Bobble Universe från Square Enix. Spelet kommer till Nintendo 3DS om ett par dagar och det ser ut såhär:

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Personligen tycker jag att God of War skulle sluta med trean. För det första låter det mycket bättre att tala om en trilogi än om 4 spel. Dessutom hade spelmekaniken och den låsta kameravinkeln några år på nacken redan när GoW III släpptes i fjol kommer kännas uråldrig i ett GoW IV. Samtidigt så känns det fel om de helt skulle ändra konceptet, då borde det inte längre heta God of War.

    Vad det gäller Team Ico och deras förseningar var jag nästan redo att fälla tårar över att inte få se deras tre spel i år då jag inte spelat deras gamla ännu. Men när Fumito Ueda som till sättet är lika oförargerlig och söt som påskkycklingarna i dessa tider, är det svårt att vara ond på honom. Åtminstone kommer man ha ett något enklare val i höst när pengarna ska spenderas

  2. Pelle Duveblad

    * ”… i dessa tider, ber om ursäkt på en presskonferens, är det svårt att vara ond på honom.”