Igår hölls en sådan där Nintendo Direct igen. Det är Nintendos sätt att kommunicera med sin publik, en ytterst enkelriktad kommunikation där Saturo Iwata pratar väldigt långsamt och ber oss att vara exalterade, bokstavligen. Ibland är de fyllda med nyheter som faktiskt är av intresse, men för det mesta läggs väldigt mycket tid på titlar och uppdateringar som ingen, och då menar jag ingen, bryr sig om.

Det var inte så att det inte visades något intressant igår. Monster Hunter 4 kommer till U.S.A. om ett år. Kirby Triple Deluxe släpps 2 maj till 3DS. Yoshi’s New Island, en månad från releasedatumet 14 mars, fick även det en ny trailer. Bayonetta 2 har fortfarande inget satt släppdatum, bara ett löst 2014… i japan, inget sagt för oss i väst. Men i alla fall en ny trailer! Om en vecka är det årets första releasefredag värd att nämna, då Donkey Kong Country: Tropical Freeze släpps till Wii U. Såhär såg det ut igår. Mario Kart 8 släpps 30 maj och kommer innehålla alla sju Koopalings, d.v.s. Bowsers… barn(?).

Visst fanns här lite nya videos värda att titta på, och det var ju trevligt att veta ett datum för Mario Kart 8, även om det känns märkligt att det spelet tar sådan tid på sig. Men sändningen varade över 40 minuter. De trailers jag nämnt täcker inte ens tio av dem, och i övrigt var det inget att hänga i granen. Jag vet att ni, Nintendo, finns till för att man merparten av året ska vara förbannad på er och sedan förälska sig i erat senaste spel, men om ni ändå hade den goda seden att inte slösa vår tid och vårt engagemang så förjordat. Visa bara det viktigaste i Directs, resten postar ni ju på YouTube ändå. Om ni har ett releasedatum för ett spel, visa det i trailern istället för att låta Iwata säga det och jag kan garantera att fler får samma info under betydligt kortare tid. För både Nintendo och läsare kan jag därmed rekommendera det senaste avsnittet av trailer academy.

Trevlig helg!