Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1141: En massa gnäll om kommande stortitlar

Vi går alla och väntar på att nya stora spel ska landa på marknaden och att den nya generationen ska landa på allvar. Titanfall ser ut att vara i god form och ser riktigt bra ut, speciellt till PC. Jag hade nog inte väntat mig att skillnaden mellan Xbox One och PC skulle vara så stor, men så är det. Dock har det pratats väldigt lite om 360-versionen. Den är något uppskjuten, det är inte samma utvecklare bakom och frågan är om den kommer att vara funktionsduglig. Antagligen blir så fallet men jag tror att de som inte tagit generationsklivet kommer att få spela en ganska undermålig utgåva av spelet.

Även kring Watch Dogs finns en hel del frågetecken som behöver redas ut. Det har fortfarande ett ganska skakigt släppdatum, vissa säger april, andra Q2. Wii U-ägarna (denna stora massa) kommer att få vänta längre. Så mina frågor blir därför – hur odugligt är Watch Dogs i dagsläget och kommer Ubisoft att strunta helt i Nintendoplattformen? För alla som ivrigt väntar på Watch Dogs är det nog läge att skruva ner förväntningarna.

Sen har vi Metal Gear Solid – Ground Zeroes. Detta är alltså någon slags prolog till Metal Gear Solid 5. Spelet släpps i Sverige om en månad och ska kosta 399 kronor enligt en känd svensk spelbutik. Som jag har förstått det ska det vara billigare som digital utgåva och ännu billigare till förra generationens konsoler. Lite rörigt, men visst. Denna prolog ska dock vara ordentligt kort vilket gör att priset kanske sticker några i ögonen. Är det här bara samma tramsigheter som prologen till Gran Turismo eller kommer vi faktiskt få något med substans?

Jag känner mig väldigt gnällig just nu men det går säkert över när spelen har landat och jag faktiskt får svaren på mina frågor. Vi lämnar detta med två trailers från Castlevania Lords of Shadow 2. Föreställ er en värld där Castlevania-spelen är fantastiska igen. Jag håller tummarna men satsar inte pengar på att Lords of Shadow 2 kommer att ge mig den världen.

5 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Det jag sett av Titanfall till Xbox One ser väldigt väldigt bra ut. Självklart är moderna maskiner för 15000 kronor och uppåt starkare än en för 5000, och om PC ser så mycket bättre ut måste det vara en väldigt bra PC-version som kan utnyttja hårdvaran. Jag blir sugen på Xbox One när jag ser Titanfall.

 2. Fredrik

  Absolut, Det ser ju inte dåligt ut till Xbox One, blev bara lite paff över hur stor skillnaden är.

 3. Daniel

  Grafiskt & fps alltså? Finns det någon jämförande video där ute? Har inte hängt med riktigt.

 4. Fredrik

  Giant Bomb har en video där de testar båda. Var ganska uppenbart där.

 5. Pelle

  Överlag verkar man ju ha svårt att få ut lika mycket av XB1 som av PS4. Antar att det jämnar ut sig med tiden.