Jag har knappast följt Diablo III noggrant under det senaste året. Jag visste att det kommer expansion som jag ska köpa, att de tar bort Auction House och på något vänster ändrar loot-systemet, annars hade jag ingen koll. Så i måndags loggade jag in (PC, ska sägas) med en polare för att fortsätta den genomspelning vi börjat en tid tillbaka, och märkte snabbt att saker förändrats. Mina skills hade rumsterats om en aning och nya hade lagts till. Mina items hade plötsligt inget värde, men in en kvart var all utrustning utbytt i alla fall. Loot vi fick av att döda monster kom mer sällan men var betydligt mer användbar – borta var den uppsjö av grå items vars värde gick att räkna på en hand. Framför allt kunde vi nu ändra svårighetsgrad utan att först gäspa sig igenom normal. Efter patch 2.0.1 har Diablo III förändrats så lite men så mycket. Jag var fast i spelet när det kom ut, men snart försvann det från näthinnan och efter det har jag knappt rört det. Jag har lyckligtvis inte räknat mina timmar, men jag har på mindre än tre dygn levlat en Wizard från 24 till 60 + 3 paragon-nivåer, samt en Witch Doctor upp till lvl 23. Och jag har tentainlämning imorgon.

Expansionen till Diablo III, Reaper of Souls, släpps den 25:e, om fem dagar alltså. Där introduceras en ny klass – Crusader – tio extra nivåer och givetvis en till akt att spela igenom. Dessutom tillkommer några spellägen som låter häftiga men som jag inte riktigt förstått mig på ännu, och en Mystic Artisan som kommer låta spelarna rulla om egenskaper på något vänster. Jag börjar bli riktigt varm i fingrarna (kom till och med på mig själv att titta på klipp som detta), och jag vågar inte tänka på hur många timmar som kommer rinna iväg under helgen och måndag. Men innan dess kommer en fredag, och vilken fredag sedan.

Imorgon har vi inte ett, inte två, utan tre spelsläpp att se fram emot. Och då inte spelsläpp att bara veta om, utan spelsläpp att närvara på. Först och främst, vad som för bara en vecka sedan såg ut att komma redan idag, Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Sedan, inFAMOUS: Second Son. Sist men inte minst, en titel som många glömt bort, Final Fantasy X/X-2 HD. Under morgondagen kommer vi självklart ge våra tankar om dessa under varsin releasefredag, eller superfredag. Under tiden, lite mera loot.