Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 118: Hjälten som vägrar att dö

Är det någon spelhjälte som vägrar att dö så måste det väl ändå vara Sonic. Trots att det egentligen inte kommit ett enda vettigt spel med den blå igelkotten i huvudrollen på… tja, 10 år, så fortsätter Sega att envist satsa på honom. Jag antar att spelen fortfarande måste bära sig rent ekonomiskt, för annars vet jag inte varför Sega inte bara ger upp. Men missförstå mig rätt nu, jag älskar Sonic. Sonic 2 till Mega Drive är nog det spel jag spelat igenom flest gånger av alla (minst 20) och jag köpte ettan, tvåan och trean till Xbox Live Arcade och spelade igenom dom igen nyligen med stor njutning. Det är fantastiska spel (speciellt tvåan) som håller än idag.

Det halvhjärtade försöket att återuppliva ”gamla” Sonic med nya 2D-spelet Sonic 4 blev tyvärr en stor besvikelse för mig. Kan inte riktigt sätta fingret på vad, men det är något i den spelmotorn som inte håller måttet. Känslan är helt fel.

Men nog bläfsat om det, Sonic fyller tydligen 20 år och det skall givetvis firas med ett nytt spel. I Sonic Generations möter gamla Sonic den nya i ett nytt äventyr och även om jag av naturliga skäl är mycket skeptisk så måste jag säga att första trailern från spelet ser oväntat trevlig ut. Se den själv längre ner.

I övrigt vill jag bara passa på att tipsa om Might & Magic: Clash of Heroes. Ett spel som tydligen kom ut till Nintendo DS för ett år sedan (som jag missade helt) men nu finns i upphottad version på PlayStation Network och Xbox Live Arcade för dryga hundralappen. Jag har redan lagt ned 20 timmar på spelet och har en hel del kvar, så här kan vi snacka valuta för pengarna. Gillar du Puzzle Quest så måste du testa.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Nostalgimätaren slog i taket när man kollade trailern och hörde det klassiska ”SEGA”. 🙂

  2. Bula

    Älskar PQ, får kolla in M&M. Tror jag gör det på live istället för PSN 🙂