Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1192: Outcast HD & ”Nowhere to run”

Spel som tar avstamp i Kickstarter.com har blivit vardagsnyheter under de senaste åren och idag dök det upp ett lite extra spännande projekt. De tre grundarna bakom det klassiska äventyret Outcast, ett spel som på flera sätt var före sin tid när det släpptes 1999, har nu lanserat en Kickstarstarter-kampanj i syfte att göra en komplett HD-remake.

Jag minns mycket väl hypen kring spelet och hyllningarna till den fantastiska grafiken och de ljuvliga musikstyckena. Jag har för mig att de hade ganska saftiga systemkrav på sin tid och kanske var det därför jag aldrig spelade Outcast. Jag minns faktiskt inte riktigt.

Däremot kände jag, trots detta, en instinktiv känsla att backa upp det här projektet. Kanske just på grund av att jag missat vad som sägs vara ett av de bästa äventyrsspelen för sin tid. Jag har hittills aldrig backat upp ett Kickstarter-projekt eftersom premissen att betala först och veta vad man får sen, inte är helt klockren. Men ibland måste man chansa lite.

Ett annat gammalt klassisk varumärke är Wolfenstein – som i slutet av maj får ännu en uppföljare. Den här gången är det ett renodlat singleplayerspel, och bakom spakarna står Machinegames, som bland annat består av ett gäng från den numera nedlagda studion Starbreeze (The Darkness I & II, Riddick-spelen). En sak är saker, de lyckas i alla fall sticka ut i och med sin nya trailer. Jag är försiktigt optimistisk.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Hoppas att de släpper på den stundtals seriösa tonen i The New Order – jag vill dualwielda maskingevär och skjuta sci-fi-nazister, inte tänka på några djupa budskap.