Ja, jag pratar kanske mer om Nintendo än vad de förtjänar. Men Super Smash Brothers förtjänar utrymme, det tyckte inte minst Nintendo själva då de dedikerade en hel Nintendo Direct åt nästa (s)mash-up av Nintendo-figurer, som vanligt med några gäster. Om ni inte har sett detta och har det minsta intresse av TV-spel bör ni titta nedan till att börja med.

Här är ett erkännande på sin plats – jag trodde inte att vi skulle se Smash Bros på ett bra tag, särskilt inte till 3DS. Jag hade helt fel då vi kommer kunna slåss till tummarna blöder redan i sommar, men då bara på bärbara enheter. Wii U-versionen får vi först i vinter, vilket känns rimligt nu när vi vet hur stora skillnaderna faktiskt är mellan varianterna. Personligen ser jag fram emot båda, där 3DS-en ger möjlighet till att memorera attacker och träna upp reaktionerna under sommardagarna innan det är dags att spöa polarna i soffan och vintermörkret. Eller nåt.

Sony har annonserat en PS4-version av The Last of Us. Benämt ”The Last of Us Remastered” ska 8th gen-utgåvan innehålla både de flerspelartillägg som släppts samt story-expansionen Left Behind, utöver de självklara tekniska förbättringarna. Nyutgåvan fick även en totalt intetsägande trailer. The Last of Us Remastered har även det ett löst sommarfönster, och jag måste nog erkänna att jag kommer skaffa denna också. Den dag jag spelar om The Last of Us – vilket jag kommer göra inom ett halvår – kommer jag inte kunna leva med att inte spela den vackraste versionen av det.

Här hemma har jag äntligen kunnat lägga Diablo III åt sidan, och är istället inne i ett Final Fantasy-mode där FF X HD, FF XIV ARR och Bravely Default är vad som spelas mest. Detta förstås inför FF XV, som jag kommer skriva om när jag får anledning. Morsning!