Några dagar senare än alla andra jag vet, men kan ändå inte låta bli att skriva några rader om utannonseringen av årets Call of Duty-spel. När serien startades 2003 blev den startskottet på en miljardindustri – i dollar. Den har revolutionerat, engagerat och underhållit spelare världen över i ett decennium nu. För egen del har jag spelat alla delar i serien fram till och med Black Ops (2010). Sedan dess har jag inte rört serien.

Jag har svårt att förstå och lite problem med att serien bara fortsatt att sälja skiten ur alla andra spel trots en ny del i serien varje år. Men jag antar att varumärket kan börja liknas vid NHL och Fifa nu för tiden. Där tycker jag i och för sig att man borde hålla sig till vart annat år-principen. En sak som stört mig enormt mycket är hur de tokmjölkat den uråldriga grafikmotorn. Det har varit någon slags hjärt- och lungräddning på vad som i grund och botten började som en modifierad Quake III-motor. Inte konstigt att de tjänat sjukligt med pengar när de använt typ samma grafikmotor i 10 år.

Min första spontana reaktion när jag sett att Kevin Spacey har huvudrollen och trailern rullat klart var faktiskt – hype. Det var nästan så jag undrade om det var något fel på mig, men jag är lite hoppfull för serien igen. Multiplayer är inte superviktigt för mig längre så jag ställer hoppet till Spacey och en historia med lite djup och finess. ”House of Duty eller Call of Cards”? I så fall – ge mig! Men det lär ju inte hända.