Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1224: E3, Pokémon, mera Pokémon och Mario

Den här gången känner jag att jag har anledning att försvara mig. Det är inte bara det att jag har någon form av ovillkorlig kärlek till Nintendo, att jag spelat Pokémon Y varje dag senaste veckan, att jag äntligen satt tänderna i Super Mario 3D World och spenderar den stora majoriteten av min speltid på Nintendo-enheter… det är onekligen nyhetstorka på övriga fronter. Häromdagen kom ny info om Sunset Overdrive, och Evolution Studios verkar äntligen få ordning på Driveclub, men det är inget som får mig överdrivet exalterad. Med en knapp månad kvar till E3 har vi gått in i lugnet före stormen, där presskonferenser förbereds och information hålls hemlig.. ja, hos de som faktiskt ska ha en presskonferens.

Som förra året slopar Nintendo konferensandet, och kör istället en speciell E3-direct. I veckan annonserades även två nya Pokémon-spel till 3DS  Alpha Sapphire och Omega Ruby. Likt Fire Red/Leaf Green och Soul Silver/Heart Gold före dem är Alpha och Omega omarbetningar av Pokémon Ruby och Sapphire, tidigare släppt till Game Boy Advance. Mycket mer än så har inte sagts ännu, men rimliga antaganden är att de kommer tillhöra generation VI – samma som X & Y och att de även kommer dela och även bygga vidare på den online-funktionalitet som de senaste titlarna introducerade. Själv spelade jag aldrig Ruby & Sapphire. Dock har jag hört mycket gott om dem, och med tanke på att jag i skrivande stund simultant plöjer ligan för femte gången känns mer Pokémon knappast fel. Om inte annat kommer jag skaffa Alpha/Omega bara för att lättare kunna uppnå drömmen om att fånga alla på X/Y, vilket är skrämmande. Pokémon Alpha Sapphire och Omega Ruby släpps i November.

3D World var det också, ja. Jag stämmer mer och mer in i Frexxis hyllningar nu när jag faktiskt spelat mer av spelet… även om det fortfarande inte är i samma nivå som Galaxy… vilket det heller inte var tänkt att vara. Med all Nintendo-yra som råder i mitt huvud är det heller inte långt till drömmarna om nytt Metroid… och Zelda. Samtidigt hopppas jag att EA, Ubisoft, Sony och Microsoft ger mig nya drömmar när Electronic Entertainment Expo slår upp dörrarna den 9:e juni i Los Angeles. Time will tell.

1 kommentar

  1. Fredrik

    Ser verkligen fram mot E3 i år. Allt fokus på spel!