Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1268: Steam-rea

Sommar betyder färre spelsläpp och tid att beta av backloggen. Det betyder även schyssta reor som anledning att besöka fysiska och virtuella butiker även under lågsäsong. Min personliga favorit är den (halv)årliga steam-rean som varar i 11 dagar. Som ni alla vet är det skillnad på rea och rea. Steam-rean hamnar bland de senare.

För egen del har jag hittills spenderat cirka 450 kronor (egentligen bara drygt 300 då Pay Day 2 var 4-pack och… whatever). För dessa pengar har jag införskaffat följande: Hitman Absolution, Fable The Lost Chapters, Pay Day 2 – Four Pack (varav två har sålts till polare), FarCry 2, Sid Meier’s Pirates!, To The MoonUnreal Tournament 3, XCOM: Complete (Enemy Unknown och Enemy Within) samt Skyrim (gåva). FarCry 2 är en gammal favorit och XCOM gör sig helt klart bättre på en schysst PC än på PS3. Hitman har jag hört ska vara riktigt snyggt, och nu äger jag det på två plattformar utan att ännu spelat någon version. Sid Meier’s Pirates! köpte jag mest för att (inte helt ovanligt under steam-reor) men verkade rätt kul när jag testade det. Fable kändes bra då jag redan äger uppföljarna till 360. Pay Day 2 har jag bara hunnit spela lite grann, och visst blir man sugen efter introt nedan.

Ta dock inte mina köp som någon indikation på vilka erbjudanden som finns – jag hade 150 spel installerade på datorn innan rean började, vilket begränsar urvalet. För den som just har uppgraderat sin rigg, köpt en ny eller funderar på det kan jag bjuda på några höjdpunkter från rean hittills. Kom ihåg att de extrema prissänkningarna endast varar i 8 eller 48 timmar i taget. Samma deal kommer nästan garanterat flera gånger under rean. Jag ska även passa på att tipsa om denna sida som hjälper dig att hålla koll på alla prissänkningar som gäller just för stunden. Happy Hunting!

Brothers: A Tale of Two Sons (2,99€, gäller just nu) – En personlig favorit från förra året, svenskutvecklat och i skrivande stund till ett löjligt bra pris.

The Witcher 2: Assassins of Kings (<4€) – Ett oerhört snyggt och fängslande spel. Stor utveckling från originalet och ett absolut måste, särskilt med trean bakom knuten.

Bioshock Triple Pack (<14€) – Likt med The Witcher minns jag inte det exakta priset på denna, men en dryg hundralapp är vad du får betala för BioShock, Bioshock 2 och Bioshock Infinite om du passar på. Det är inte ens en bra deal – det är ren stöld.

Metro 2033 (1,99€, gäller just nu) – Även uppföljaren Last Light är på rea, men har du inte spelat 2033 (som undertecknad, *host*) bör du börja där. Det lär ha några ganska djupa dalar, men också några minst lika höga toppar. Metro ska framför allt, i sina bästa stunder, ge en nästan oöverträffad känsla av verklig atmosfär.

TES V: Skyrim (3,74€) – Denna behöver jag inte ens kommentera. KÖP!

2 kommentarer

  1. foxygamer

    jag har redan köpt massor av mums på steam rean! billiga spel är trevligt!

  2. Fredrik

    Onekligen en bra rea. En vacker dag ska jag äga en PC som faktiskt klarar av att… spela spel.