Sommaren är över oss. Jag målar hus men försöker klämma in lite speltid då och då. För några dagar sedan kom jag över ett Sega Saturn till ett riktigt bra pris och eftersom det var den enda (hyffsat) normala konsol jag inte ägde, kändes det skönt att få komplettera samlingen. Men Saturn är en konsol jag har dålig koll på vilket slutade med en massa internet-research i jakt på intressanta spel, vilket i sin tur slutade i några mindre bra beslut. Jag började med att köpa ett gäng riktigt billiga, men enligt internet bra, titlar på Tradera som visade sig vara repiga utan dess like. Suck och stön. Hur fan behandlar folk sina spel egentligen? Detta resulterade i en omedelbar aversion för Europeiska släpp (fodralen till spelen verkar ju inte hålla ihop för att rädda deras liv) och tänker nu enbart köpa japanska spel (föredragsvis sådana som inte har mellanlandat i något slarvigt europeiskt hem och blivit utsatta för misshandel). Elitistiskt? Kan du ge dig fan på. Introduktionen till Saturn blev onekligen en blandad upplevelse och framöver ska jag inte ta förhastade, internetbaserade, beslut av det här slaget.

Sommartider är annars upphämtningspass vad gäller spel. Jag ströspelar lite FIFA 14 mellan VM-matcherna och har påbörjat Infamous Second Son, vilket än så länge inte satt några djupare avtryck hos mig. Jag pysslar och fixar i mitt spelrum vilket är väldigt roligt men också frustrerande. Kabelkaos tycks uppstå hur ordnat jag än försöker koppla in mina konsoler. Just ja, DLC-packet till Resogun har också fått lite speltid. Kolla in det om du gillar spelet i fråga.

Under lite kaffekombinerat slösurfande sprang jag på Guns Up! som är på väg till Playstation 3, 4 och Vita. Ser faktiskt ganska kul ut. Dock är det ”Free-to-Play” (citationstecken befogade) vilket automatiskt gör mig mer skeptisk. Jag är gammal helt enkelt. Så här ser det ut.