Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 14: Bulletstorm & Dreamcast-glädje

Ok, det är uppenbart spelnördigt och spelelitistiskt att prata om sin kärlek till Dreamcasten. Den sålde uselt och det mest sålda spelet till konsolen drog in ungefär lika mycket som en hyfsad framgång gör på dagens marknad. Det är var en underdog helt enkelt, vilket alltid är lätt att uppskatta. Men jag har väldigt varma minnen kopplade till SEGAs lilla underverk och jag andades lättare när det idag trillade ner ett releasedatum för den kommande dreamcast-samlingen i min inkorg. Den 25:e februari kommer vi att bli lite lyckligare. Eller fruktansvärt olyckliga om det visar sig vara ett hafsverk – det är svårt att lita på SEGA nu för tiden.

The Dreamcast Collection kommer att innehålla Sonic Adventure (hmm), Crazy Taxi (ni får en chans till att visa att det håller än idag), SEGA Bass Fishing (dags att köpa ännu ett fiskespö med andra ord) och Space Channel 5 part 2 (Ulala!). Grafiken kommer att ha putsats och dessutom läggs det till leaderboards så vi kan jämföra våra prestationer online. Samlingen kommer både till Xbox 360 och PC. Vill du höja förväntningarna något, ta en titt på Pudding i all sin härlighet.

Dessutom meddelar EPIC Games att ett demo av Bulletstorm dyker upp den 25:e januari till Xbox 360 och den 26:e januari till PS3. Vi kommer självklart skriva ner våra åsikter om det så håll utkik under testat.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Frågan är om SEGA någonsin kommer att kunna lyfta sig igen. Bulletstorm ser intressant ut, tror dock att det finns en risk för att fokuset på ren underhållning (istället för ex. story- eller tävlingsinriktade spel) kanske inte attraherar icke ”hardcore-gamers”. Tror inte heller att det är den riktningen som gäller för spel i allmänhet.

  2. Daniel

    Personligen så känner jag att Bulletstorm är en helskön tillbaka-till-90-talet-resa fast med lite ”nytänk”. Inte så att jag vill att hela FPS-genren ska tillbaka till 90-talet igen, men tror att Bulletstorm blir en frisk hjärndöd fläkt bland de övriga spelen 2011. 🙂

    Bulletstorm verkar bli lite tävlingsinriktat med tanke på kill with skill-grejen. Vet inte hur det ser ut med versus-lägen online dock.