Xbox 360 och Wii är avklarade. Del 3 handlar helt om Playstation 3, om inte annat för att fira att PSN äntligen är tillbaka bland de levande. Sex bra spel för runt 600 kronor fortsätter att vara en utmaning och spel till Playstation 3 är verkligen inget undantag. Men efter en hel del fönstershoppande lyckades jag få ihop en lista som jag är riktigt nöjd med. Skam den som ger sig.

Pure – Pure är galna trick, höga hastigheter och spelglädje till max. Pure är SSX Tricky fast med fyrhjuling istället för snowboard. Pure är skamligt förbisett. Behöver du fler anledningar än så här för att köpa ett spel kanske du ska fundera på någon annan hobby. Som att sitta i ett nedsläckt rum och ha tråkigt.

Sega Megadrive Ultimate Collection – Egentligen kan jag bara helhjärtat rekommendera det här till alla som har en relation till Segas sextonbitarskonsol. Halvhjärtat till de som är intresserade av ett stycke spelhistoria. Sega Megadrive Ultimate Collection innehåller några fantastiska spel så som Alex Kidd in the Enchanted Castle och Sonic the Hedgehog 1-3 men också direkt obra spel som Golden Axe III och Sonic & Knuckles. Men med 40 titlar att välja mellan är det i varje fall en prisvärd samling.

Prince of Persia Trilogy – HD-remakes har blivit lite av en grej till Playstation 3. Man skulle kunna argumentera för att det är ett sniket sätt att tjäna nya pengar på gamla produkter och det är onekligen ett rimligt argument. Men samtidigt är det en chans för nya spelare att få uppleva tre trendsättande, tre fantastiska spel för första gången och till det här priset är valet enkelt. Köp.

Super Street Fighter IV – Många skulle hävda att Super Street Fighter IV är den här generationens bästa fightingspel. Även om du inte håller med är det svårt att helt och hållet blunda för Capcoms estetiska och tekniska kompetens i genren. Äger du ingen arkadsticka är dessutom PS3-handkontrollen det självklara sättet att spela det med.

De Blob 2 – Jag har aldrig spelat De Blob. Inte del två heller för den delen. Men spelet ser helt fantastiskt ut och om fem minuter kommer jag att ha lagt en beställning. Nog sagt om den saken.

Singstar – Singstar är det ultimata partyspelet till Playstation 3. Ingen fest utan singstar som det gamla talesättet låter. Vill du undvika att vara den där tråkiga personen som ingen vill umgås med borde du kanske se över vilka spel du har i din samling och för 60 kronor kan ditt värde stiga rätt rejält på den sociala marknaden. Undvik att spela det på egen hand bara, tro mig, det känns bara fånigt.

Då var PS3 avklarad. Nästa vecka blir det bärbart. I någon form.