I veckan sändes en Nintendo Direct som denna gång innehöll mycket godis. Den makalöst intresserade kan se hela videon här, medan den ganska intresserade kan ta del av en komplett sammanfattning här. Själv tänkte jag bara lyfta ut de bästa godbitarna.

Nytt Fire Emblem

Jag måste erkänna det hela är lite lamt. Medan Awakening kändes riktigt fräscht ser det här mest ut att vara mer av samma, i alla fall när det kommer till det visuella. Men va fan, det gällde Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire också, och inte har det hindrat mig från att köra Pokémon igen, och njuta av det. Om Nintendo kan leverera det nya Fire Emblem innan året är slut kan de räkna med att jag skaffar det.

Etrian: Mystery Dungeon

Etrian Odyssey har alltid känts lite konstigt för mig med sitt turbaserade förstapersonsrollspelande. Pokémon spin-offs finns inte på kartan, om de inte heter stadium. Eller pinball. Men Etrian: Mystery Dungeon tar det jag gillar från Etrian (det klassiska rollspelet) och blandar det med något jag gillar överlag (third person dungeon crawling). Det ser inte ut att bli något extraordinärt, men beroende på prissättning kan det bli ett värdigt tidsfördriv när man är på resande fot.

Xenoblade Chronicles X

Detta skulle jag inte kalla tidsfördriv, snarare tidsinvestering. Se nedan.

Monster Hunter 4 Ultimate

Jag har aldrig lärt mig att spela Monster Hunter, men jag har alltid gillat konceptet. Mest av allt gillar jag nog namnet. Monster Hunter förklarar precis vad det är med två ord, utan att göra det fånigt (tänk ”Race Driver” eller ”Warfighter”). Jag antar att denna nya utgåva kommer vara lite mer, lite större och lite snyggare än nummer tre. Kanske jag äntligen ska börja jaga monster jag med, men i så fall behöver jag ha två spakar att styra med. På tal om det…

New 3DS XL The Legend of Zelda: Majoras Mask 3D Edition

Ok, nu gjorde jag gjorde namnet mer fånigt än vad det behöver vara. Först, se på denna video om du inte vet vad New 3DS är. Sedan, titta på detta om du inte vet vad Majoras Mask 3D är. Slutligen, det här:

Slutsåld överallt, men jag hann få in några bokningar. HA!