Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2015: januaris fem hetaste spel

Det nya året är endast några veckor gammalt och det är dags att blicka framåt. Förra året var ett stabilt, men också lite tråkigt spelår. 2015 ser det ut att bli betydligt mer spännande i form av fler nya varumärken, bättre AAA-spel och en mängd intressanta indietitlar. Det är i år som de lite drygt ett år gamla konsolerna ska bevisa vad de verkligen går för. Den här månaden är mer spännande än vanligt, tiden där januari endast gick ut på att vänta på nästa månad är över sedan länge.

Minns ni Rembember Me? Det ringer säkert någon klocka hos en del av er. Däremot var det få som spelade det. Bakom bristerna fanns det potential till något stort, åtminstone tyckte jag det. Frågan är om Rembember Me-utvecklarna kommer lyckas med deras nya spel Life is Strange. Jag hoppas på något som berör och lämnar ordentligt avtryck den här gången.

Jag tycker också att man ska hålla ett extra öga på gamla Dead Island-utvecklarnas nya spel Dying Light som sett allt bättre ut ju mer jag har sett från det. I övrigt kan vi ju hoppas på att Saints Row IV faktiskt blir spelbart (frame drops någon?) på de nya konsolerna och ännu en remaster av Resident Evil kanske inte är så dumt eftersom jag inte spelat igenom originalet. Grim Fandango har också fått en plats på listan eftersom alla har talat så gott om det de senaste 15 åren, men jag kan inte säga att det ser ut att bli en sådär mysig och snygg remaster som jag hoppats på. Här är månadens lista.

1. Life is Strange


Format: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One | Släpps: 2015-01-30

2. Dying Light


Format: Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2015-01-30

3. Saints Row IV: Re-Elected & Gat Out Of Hell


Format: PC, Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2015-01-23

4. Resident Evil: Remastered


Format: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One | Släpps: 2015-01-21

5. Grim Fandango


Format: Playstation 4, Playstation Vita | Släpps: 2015-01-27

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.

4 kommentarer

 1. Jimmy - alltomplaystation

  Själv är jag riktigt sugen på att testa dying light, jag har dock inte lagt vantarna på spelet än.

  Har du testat det?

 2. Fredrik

  Jag är faktiskt också lite sugen på att testa det. Får bli när det går ner i pris dock 🙂 Men det ser roligare ut än vad jag trodde.

 3. Daniel

  Har heller inte spelar Dying Light än. Jag var mer taggad tidigare, men just nu har intresset faktiskt svalnat något.

  Kanske siktar in mig mer på Dead Island 2 i vår istället.

 4. Jimmy - alltomplaystation

  Jag kommer nog att köpa det inom kort! Tror jag, det är ett evigt planerande det här med vart man ska investera pengara 😛