Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 168-171: Veckans fynd – blandade spel för 600 tack, del 5

Dags för den sista delen i blandade spel för 600… tack. Kanske också den svåraste. Det skulle vara lätt att slänga in ett skämt om att det inte finns sex bra spel till PSP men det vore en lögn. Frågan är bara om det finns sex bra spel på rea? Uppenbara skämt nummer två blir följaktligen – är inte alla psp-spel på rea?

Everybody’s Golf 2 – Uppföljaren till min PSP-debut. Ett fantastiskt, kvickt, charmigt och väldigt bärbart golfspel. På ytan ser det ut som tokigheter, bra tokigheter, men under den hittar man en pärla med fokus på detaljer samt ren och skär spelglädje. Raka motsatsen till Far Cry 2.

Half Minute Hero – Unika spel är inte direkt hårdvaluta i vår värld. Det är något som vissa kommer att plocka upp men den stora majoriteten kommer att skita fullständigt i. Unika spel behöver inte vara bra men bara det faktum att utvecklaren har tänkt en gnutta annorlunda borde belönas. Half Minute Hero är unikt, långt ifrån perfekt, men unikt. Med andra ord inte ett dugg som Far Cry 2.

LocoRoco – Ibland tröttnar man ordentligt på tvspel, hur sjukt än det kan låta. Säg att du exempelvis har spelat mer än en timme Far Cry 2 och undrar vad du egentligen håller på med? Om ditt liv verkligen inte är mer värt än så? Följ den här länken, lyssna på musiken och köp sen spelet. Glädjen kommer tillbaka – tro mig.

Ok, där har vi tre spel och tre spel är inte sex spel. Inte ens fyra spel är sex spel men eftersom Far Cry 2 har dödat något inom mig tänker jag satsa mina sista pengar på något som alla måste spela. Om inte annat för att göra något gott nu när Far Cry 2 har gjort mig så illa. Spelet jag pratar om är Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable – Collectors Edition. Spelet kostar lite över trehundra men det är ganska mycket titel för pengarna om du frågar mig. Det är inte ens på rea. Jag skiter i mina påhittade regler. Det följer med en affisch. En affisch!

5 kommentarer

 1. Tompa

  Lirat Far Cry 2 senaste tiden?
  Gillade verkligen LocoRoco-länken, på ett irriterande vis…

 2. Jonas

  Patapon är trevliga spel också, ettan finns för 49 kr på Elgiganten (åtminstone webben) och tvåan för 88 kr på Spelbutiken.se.

 3. Pelle Duveblad

  Far Cry 2 var verkligen inte det bästa spelet 2008 (vilket inte är så konstigt med tanke på att GTA IV, MGS 4, Fallout 3 och Littlebigplanet är några av de bästa spelen av denna generation) men nog tycker jag att det slår sig in på top 10 eller iaf top 15. Stor värld, vacker miljö, konstant gameplay från förstapersonsperspektiv, fritt från loading-screens, någonsånär innovativ multiplayer med en robust map-creator till samtliga system och den mest realistiska hanteringen av eld som något spel har åstadkommit hittills. Det som framför allt fick mig att komma tillbaka var den stora friheten i hur ett uppdrag kunde genomföras. Jag skulle helt vilja motsäga dig, Fredrik, och förklara Far Cry 2 som du förklarat Half-Minute Hero: ”…. är unikt, långt ifrån perfekt, men unikt”.

 4. Fredrik

  Jag förstår att man kan gilla Far Cry 2 men jag gjorde det verkligen inte. Har försökt spela det två gånger nu (med ett par års mellanrum) men inte orkat längre än ett par timmar.

  Patapon för 49 kronor är ett löjligt bra fynd.

 5. roadkill03

  Testade Persona 3 till psp och märkte att det inte är något för mig. Stillbilder och automat-genererade korridorer känns inte så hett på nått vis 😉