Ända sedan tevespelen slog igenom på allvar i slutet av 80-talet har vi spelare fått utstå mycket tjafs, grundlösa antaganden om hur spel (och innan dess, film) gör oss våldsamma och elaka. En ny studie från landet i väst visar dock på att det mycket väl kan vara tvärtom rapporterar spelsidan Kotaku. Tittar man på statistiken från USA så har våldet i samhället bevisligen minskat de senaste 20 åren, och en anledning tror nu forskare är tevespelen. Det finns indikatorer på att våldsamma spel gör oss aggressiva, men det är i nästan alla fall kortvarig aggression som försvinner snabbt. Anledningen till att tevespel gör oss mindre våldsamma tror man bland annat kan bero på att vi helt enkelt får utlopp för våra aggressioner digital, och blir då lugnare i verkliga livet. Hela storyn kan du läsa hos Kotaku.

Något annat som är hett just nu är ett envist rykte som säger att indie/casual-utvecklaren PopCap Games (Peggle, Plants vs Zombies m.m.) håller på att bli uppköpta för svindlande 1 miljard dollar. Detta rapporterar TechCrunch. Vem som är den potentiella köparen är fortfarande oklart, men både Farmville-skaparen Zynga och Electronic Arts nämns i spekulationerna.

Vi avslutar dagen med senaste delen i utvecklardagboken om Bioshock Infinite. Denna gång med fokus på världen och konflikterna i den. Enjoy.