Vi börjar så sakteliga närma oss den perioden på året då det är dags för uppföljarna. Därför är det hög tid att ta sig en funderare på vilka spel du bör ha tagit dig igenom innan deras uppföljare släpps. Själv har jag precis sett eftertexterna till Uncharted 2, och lite knappt två år senare har även jag fått uppleva 2009 års bästa äventyrsspel. Hypen inför del tre har just skjutit i taket och uppföljaren är nu ett av de spelen jag ser fram emot mest i höst.

Jag har aldrig riktigt uppskattat varken Gran Turismo- eller Forza-serien. Det har främst berott på att den rätta fart- och körkänslan saknats i mitt tycke och att man blir neddragen i tuning-träsket. Orka harva runt i någon gammal rostig plåtburk från 1972 i 45 timmar för att sen knappt ha råd med en ny fräsch Lambo. Detta förändrades dock tidigare år, och nej det var inte Gran Turismo 5 som frälste mig med sina fantastiska menyer från 1997, utan det var Forza 3 som till slut fick mig att fastna för genren. Redan efter några timmar blev jag så imponerad av hur smidigt allt fungerar att jag nu har förbokat Collectors Edition inför del fyra.

Nedan har jag listat fem storspel som alla får uppföljare under hösten. Det fina i kråksången om du fortfarande inte äger dessa guldkorn är att de numera går att hitta till fyndpriser.

Uncharted 2 (från 165 kr)

Batman: Arkham Asylum (från 115 kr)

Gears of War 2 (från 97 kr)

Forza 3 (från 51 kr )

Assassin’s Creed: Brotherhood (från 194 kr)