Jag har ett problem, eller snarare väldigt många problem. Jag har helt enkelt på tok för många spel som jag äger men inte har spelat, eller i varje fall inte spelat tillräckligt. Ett försök att råda bot på detta var med artikelserien Avdammat, men som vanligt dyker det upp nya spel som lockar och mina gamla spel får snällt vänta vid sidan av. Men nu har det varit nyår och det är dags för ett sådant där löfte. Under första halvan av 2017 tänker jag inte köpa några nya spel med ett enda undantag – Persona 5. Om del fem nu släpps i april som det är tänkt kommer jag att köpa det på stört, men annars inget nytt, eller begagnat för den delen. Ingen hets kring att hänga med i det senaste, inget slötittande i spelbutiker, inga fyllda minneslistor på Ebay och Tradera.

Det är helt enkelt köpstopp. Jag tänkte först köra hela året men jag är en stor fan av att sätta upp mål som faktiskt går att klara. Så från och med idag fram till den 10 juni blir det inga köp av såväl gamla som nya spel, eller vafan, inga köp av något spelrelaterat.

Som jag ser det kommer det bli jobbigt på grund av en handfull saker. Först och främst släpps Nintendo NX i Mars, eller så är det tänkt. Jag har fruktansvärt jobbigt att motstå nya konsoler. Med den ska troligtvis Zelda släppas. Om ett par dagar är det dags för Nintendo att gå ut med lite ordentliga nyheter om konsolen och spelen som ska släppas till den, men det är en senare huvudvärk. Sen släpps även andra spel som lockar så som Nier Automata, Horizon Zero Dawn och Halo Wars 2. Jobbigt med andra ord. Förhoppningsvis innebär detta mer frekventa Avdammat-texter/videor och självklart tänker jag återkomma kring extra jobbiga perioder av detta löfte.

Nedräkningen kan börja.