Jag har för många spel. Detta innebär en backlogg som är svår att överblicka och som på många sätt känns omöjlig att hantera. Därav mitt tidigare köpstopp för första halvan av 2017. För när man samlar på spel är det lätt att bli fartblind, lätt att spel bara åker in i hyllan, för att sedan stanna där. Missförstå mig rätt, jag har inga problem med folk som vill ha kompletta samlingar till olika konsoler. Alla samlare har sina fixa idéer, jag likaså. Men alltför många spel faller under kategorin ”det här borde jag nog äga” och inte ”det här vill jag verkligen spela på stört”.

Mitt drömscenario (för stunden) är att äga all den hårdvara jag brinner för och att även ha runt 20-30 av de bästa spelen till varje konsol. Det skulle vara ett optimalt läge som dessutom skulle innebära en hanterbar samling på kanske 500 titlar. Frågan är såklart hur detta urval ska gå till. Jag vill sikta in på rena kvalitetstitlar till varje konsol men har svårt att släppa nostalgi och hamsterbeteende. Till vissa konsoler har jag redan gjort grova utsorteringar och har inte mer än 10 spel kvar till dessa. Men inget hindrar mig från att komplettera lite…

Hur som helst är tiden inne för att faktiskt fokusera på spel jag vill och kommer att spela hyffsat regelbundet. Allt annat får gå. Tänker hålla mig till en in, en ut. Vill jag köpa något nytt, måste något annat säljas. Nu till det jobbiga – att faktiskt sälja spelen och inte bara packa ner dem i lådor. Lämnar er med musiken från ett spel som aldrig kommer att lämna samlingen.