Xcom är ett spel som jag inledningsvis var lite småintresserad av för att sedan dissa det rätt hårt efter de visade upp spelet och släppte någon halvmedioker trailer innan sommaren. För någon dag sedan dök E3-genomgången upp på nätet och jag tänkte genast att jag måste kika lite närmare på spelet igen för att se i vilken riktning de tar det.

Spontant måste jag säga att det ser bättre ut än sist jag såg det och det faktiskt har en ganska skön visuell stil. Precis när jag konstaterat detta rullar klippet vidare och jag landar återigen i dissa-läget. Nu känner jag igen den lite urvattnade bleka looken från de tidigare trailersna. Och det är inte bara det visuella som får mig att tveka, jag ser ingen glädje. Nej, Xcom har fortfarande mycket att jobba på för att blippa in på min radar igen. Vid närmare eftertanke tror jag inte att det ens får chansen att blippa in på min radar ännu en gång.

När det gäller fynd så har det nog aldrig varit lättare att hitta bra spel till låga priser än vad det är nu, det finns hundratals spel där ute som bara kostar någon hundralapp eller två. Den här veckan blir det ett väldigt lokalt fynd för de i Stockholm. Enligt rapporter kan man hitta det precis nysläppta Deus Ex: Human Revolution för endast 333 kr på Elgiganten i Sickla som bara ligger ett stenkast bort från Slussen. Jag känner mig faktiskt lite snuvad själv då jag köpte spelet i samma kedja, fast i stan för 499 kr. Om jag får tid tänker jag faktiskt gå tillbaka och höra om det ska vara så här. Nationella kampanjer som skiljer sig kan jag förstå, men när det skiljer cirka 160 pix mellan två affärer som bara ligger 15-20 minuter från varandra med kollektivtrafik blir jag faktiskt lite besviken.

ps.
Förresten, måndagen den 5:e september lägger vi i en växel för Dagboken igen. Fem inlägg i veckan kommer det bli, måndag-fredag.
ds.