Golf Story är något så knasigt som ett golfspel med en story och inslag av rollspelande. Nja, så knasigt kanske det inte är, Mario Golf till Gameboy gjorde något liknande. I detta fall handlar det dock om någon slags mix mellan typiskt 3-klicks-golf och vad som för mig mest påminner om Earthbound. Med andra ord småtokiga karaktärer och torr, fyndig humor. Jag sugs in direkt.

Just nu är jag kanske fyra timmar in i spelet. Allt börjar med en dag på golfbanan tillsammans med pappa, vilket i princip fungerar som en tutorial, men som säkerligen får en tydligare betydelse senare i spelet. Snart hoppar spelet 20 år in i framtiden och huvudkaraktären vaknar upp i sin säng och har bestämt sig för att återuppta sin kärlek till golfen.

Efter att ha återvänt till den gamla klubben börjar äventyret på riktigt och det blir en mix av golfspelande (för att visa sig värdig inför banans coach) och en rad olika uppdrag som att få bort de fåniga frisbee-golf-spelarena från området och att ställa sig in hos klubbens ägare, som visar sig vara allt annat än sympatisk. Med tiden öppnar världen upp sig och andra golfklubbar ska besökas för att delta i tävlingar eller snoka runt i jakt efter affärshemligheter. Mängden intressanta dialoger jag går igenom är förbluffande men de blir aldrig långrandiga, så jag pratar gärna med varje karaktär jag ser.

Golf Story är utan tvekan beroendeframkallande. Själva golfandet är otippat sofistikerat vilket gör att det inte blir för tråkigt eller för den delen för enkelt. Tro dock inte att det handlar om traditionell golf, mer någon slags äventyrsgolf. Storyn och spelets karaktärer håller ett fast grepp om mig och jag vill verkligen vet hur den här berättelsen tänker sluta. Det må bli lite repetitivt med än så länge ganska snarlika sidouppdrag men de är ofta över så snabbt att det inte spelar någon större roll. Jag är säker på att jag just nu spelar något unikt och när året ska avrundas kommer orden Golf och Story vara strakt närvarande i diskussionen. Betyg 4/5