Jag sitter just nu och går igenom min taniga samling speltidningar, mest för att få ordning och blicka tillbaka lite. Jag önskar att jag hade kvar mina gamla Datormagazin och Svenska Hemdatornytt men så minns jag hur mycket plats de tog. Efter att ha sorterat mina tidningar i någon slags ordning vände jag istället blicken mot internet för att se hur arkiveringsscenen ser ut. Konsekvensen blev att timmar av mitt liv försvann ner i något slags hål av tidningsfrossa.

Först hade jag lite svårt att få en bra överblick av de sidor som arkiverar gamla speltidningar. Jag sprang på retromags.com, archive.org och hittade även in på dmzarkivet.se. Efter ett tag drog jag slutsatsen att det finns väldigt mycket arkiverat även om det saknas nummer här och där, i varje fall på de sidorna jag kollade. Jag laddade ner spridda skurar av Datormagazin, Nintendo Power, Electronic Gaming Monthly, Edge och Game Informer innan jag började svettas av tanken på hur mycket som faktiskt finns att läsa.

Istället för att bara hamstra pdf-filer (vilket jag mycket väl skulle kunna fastna i) slängde jag över några utvalda nummer på min iPad, lade mig ner och började läsa. Ledare, recensioner, en stor artikel om en kommande Dreamcast och reklam, massvis med reklam. För precis som med artiklarna ramar reklamen in tidseran på ett lysande sätt. Jag blev påmind om hur kaxig och rakt på sak reklam kunde vara på den tiden. En annons för Bad Dudes till NES och Arkad påpekad övertydligt att spelet allt var överlägset Double Dragon, som enligt annonsen nu skulle möta samma öde som dinosaurerna. Underhållande.

Det är egentligen konstigt att jag inte hamnat i det här träsket tidigare. Nu ska jag läsa vidare i sommarvärmen och fundera över hur jag kan använda detta nyfunna nöje till någon rolig artikel på sidan. Jag återkommer om den saken.