Välkommen till en ny artikelserie som vi har valt att kalla Då & Nu. Planen är att gå igenom gamla speltidningar för att se vad spelrecensenter tyckte om olika titlar när de släpptes, sammanfatta deras åsikter och sedan själva skriva en kort recension av spelet. Anledningen till att vi vill skriva de här texterna är för att få gå tillbaka i tiden och se hur klassiska spel (kanske även hårdvara) mottogs när det begav sig för att sedan själva få reflektera över spelet i fråga.

Det intressanta är såklart de helt olika förutsättningarna vi har att jobba med. För oss baseras åsikten på allt vi vet om spelvärldens utveckling fram till idag, alla åsikter vi redan har om spelen och såklart den klassiska nostalgifaktorn. För dem handlade det om att skriva om något som var helt nytt, en första upplevelse endast påverkad av den konkurrens och de förväntningar som fanns där och då.

Recensioner kommer att plockas från olika tidningar men vi kommer så långt det går utgå ifrån en recension per spel. Valet av tidningar baseras på vad som är lättillgängligt, med andra ord det som finns arkiverat digitalt och som är gratis att ladda ner. Självklart påverkas också urvalet av de spel och plattformar som vi har möjlighet att spela. Nu ska första spelet väljas ut, spelas och recenseras. Håll ögonen öppna för första riktiga delen av Då & Nu.