Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 280: Panik!

Visst, det är ingen nyhet att hösten är heltokig när det kommer till spelsläpp. Men efter att ha tagit en ordentlig titt på vad som faktiskt släpps, och vad jag faktiskt känner ett behov av att spela inför kommande årets spel-diskussioner, drabbas jag av lättare panikkänslor. Det är hög tid att reda ut den här situationen. Låt oss dela in höstplanerna i tre kategorier, spel jag kan tänka mig att strunta i jobbet för att spela, spel jag verkligen, verkligen vill spela och spel jag antagligen borde spela. Spel jag helt skiter i är onödigt att ta upp. NCIS-spelet hamnar, så att säga, utanför min radar.

Jag tänker vara ärlig, jag gillar mitt jobb och låter sällan mitt tvspelande påverka min insats där. Sällan. Det finns såklart undantag som leder till att mina tankar befinner sig på mer exotiska platser än någon skolkorridor i centrala Stockholm. Ju färre sådana undantag som dyker upp under ett år, desto bättre arbetsprestation. Med risk för att ha missat någon så räknar jag till fyra stycken titlar av det slaget. Batman – Arkham City, The Elder Scrolls V – Skyrim, Uncharted 3 – Drakes Deception och The Legend of Zelda – Skyward Sword. Samtliga är uppföljare och samtliga har generiska undertitlar. Problemet med dessa spel är tidsfaktorn, med undantag för Uncharted är det inte direkt spel man klarar av på några timmar. Jag vill redan nu be om ursäkt till familj och vänner, vi hörs till jul.

Över till spel jag verkligen vill spela, och med största sannolikhet kommer att i varje fall lagt lite tid på innan året är över. Super Mario 3D Land och Mario Kart 7 till Nintendo 3DS, om inte min maskin har dött av dammallergi. Forza 4, Battlefield 3, FIFA 12, Dark Souls, Assassin’s Creed – Revelations, Saints Row 3, Rayman Origins och Dead Rising 2: Off the Record till Xbox 360 eller Playstation 3 om de inte har dött av brännskador. Tio spel till alltså, och då försöker jag aktivt blockera tankar på spel jag inte rört från tidigare i år. Vore det inte för att jag ser onlinespelade och voicechattande som social interaktion, skulle jag antagligen behöva söka någon slags hjälp vid det här laget.

Sist ut, spel jag borde spela. Jag vill verkligen hänga med på allt som kan vara intressant även om det inte känns livsnödvändigt. Det är jobbigt att inte kunna diskutera spel som släppts under året med fåniga argument som – jag har faktiskt inte hunnit testa det. I den här kategorin återfinns mindre titlar som Rage och Call of Duty… Jodå så att. Jag får trösta mig med att Animal Crossing inte tycks dyka upp i år. I helgen blir det fokus på FIFA 12 och HD-ICO, jag fick också en galen idé om att spela igenom Deus Ex en gång till. Finns sådana där friår fortfarande kvar? Och vart skickar jag min ansökan?

3 kommentarer

  1. Bula

    Kan inte mer än hålla med, vet inte hur den här hösten skall lösas!

  2. Jonas

    Håller med, blir en tuff höst. BF3, HD-ICO och Rayman är väl mina mest givna titlar, men Dark Souls, Forza, Uncharted 3 och Batman lockar också riktigt mycket.

  3. Pelle Duveblad

    Har inte hunnit röra LittleBigPlanet 2 än… eller Dead Space 2 (inte ettan heller för den delen)… eller Crysis 2… JAG HAR FAN INTE ENS LIRAT PORTAL 2. Jag går ju i alla fall i skolan, sabbatsår är ju alltid ett alternativ… Åh, nej, nya betygssystemet. Fan…