Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 286: Forza 4 – konsumentvägledning

Imorgon är det dags för mig att kompensera ordentligt för det faktum att jag inte har något körkort. Men även om jag hade haft ett sådant är sannolikheten försvinnande liten att jag någonsin skulle få chansen att köra runt i bilar av det slaget som Turn 10 har att erbjuda. Imorgon släpps Forza 4 och det kan i mina ögon inte bli imorgon snart nog. Idag kommer att gå till att planera mitt inköp och det finns en del alternativ att fundera över. Fem stycken för att vara exakt.

Alternativ nummer ett: Köp den vanliga utgåvan av spelet. Det här alternativt är väldigt attraktivt eftersom det är denna utgåva som butiker kommer att priskriga mest om. Av vad jag sett än så länge leder Mediamarkt och tänker ta 399 kronor för spelet. Men den vanliga utgåvan innehåller inget extra, som DLC eller andra, mer eller mindre, nödvändiga produkter.

Alternativ nummer två: Köp den ”limiterade” utgåvan av spelet. Här dyker det upp en del extra, men vad är det egentligen man får? Ett ståligt fodral för den som gillar sånt, The VIP Car Pack som inkluderar en massa extra bilar. Fler bilar är alltid roligt, speciellt för den nördige, men dessa kommer självklart att finnas tillgängliga på Marketplace också. En bok från Top Gear-folket som jag antar handlar om – bilar. Och så klistermärken. Om dessa extraprylar motiverar att betala dubbla priset är det bara att köra hårt. Ha.

Alternativ nummer tre: Köp den vanliga utgåvan av spelet tillsammans med Mario Kart-ratten. Ja nu är det inte den faktiska Mario Kart-ratten jag pratar om utan Microsofts variant av den. Det är med andra ord en ratt man håller fritt i luften och inget du monterar fast på ditt bord. Är du intresserad av att äga en ratt för att spela Forza och andra bilspel med, finns nog bättre alternativ att tillgå. Den här bundlen går lös på cirka 900 kronor.

Alternativ nummer fyra: Har du helt förlorat perspektiv på tillvaron, eller äger en massa pengar som du inte vet vad du ska göra av, har Webhallen varit snälla och plockat ihop lite andra paket. Forza 4 stödjer funktionen att spela på tre tv-apparater samtidigt för någon slags extrem visuell upplevelse. Det här kräver dock mer än bara tre bildskärmar, det kräver också tre stycken Xbox 360 och galet nog tre kopior av spelet. Webhallens paket går från tjugofemtusen kronor och uppåt. För oss vanliga dödliga är såklart detta inte ett alternativ alls.

Alternativ nummer fem: Äger du inte en 360 (eller vill uppgradera din gamla maskin) är det kanske läge att hitta en bundle med spelet och spelmaskinen. Eftersom jag själv sitter på en äldre variant av 360 är det här ett alternativ jag desperat letar efter. Men det är inte så lätt. Game tar 2299 kronor för en bundle där en Xbox 360 slim, spelet, HDMI-kabel och en, eh, mössa ingår. Jag kan gärna betala det priset om det vore en 320gigs hårddisk som ingick istället för en 250 gigs dito. Annars går det att plocka ihop ett sådant paket för ett lägre pris på egen hand. Mössan exkluderad. Utöver detta paket har jag inte sprungit på så många exempel, men jag har ju hela dagen på mig att hitta fler.

Sådär, fem alternativ, ett spel. Men det är inte vilket spel som helst. Ge. Mig. Nu.

9 kommentarer

 1. Bula

  Längtar!

 2. Bula

  What a glorious day!

 3. Daniel

  Alternativ nummer två så klart.

  The VIP Car Pack
  o 2011 Bugatti Veyron Super Sport
  o 2011 Ferrari 458 Challenge
  o 2011 Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera
  o 2010 Noble M600
  o 2011 RUF Rt 12 R
  o The limited quantity “Launch Bonus” car pack available for fans who order early
  + 1965 Ford Mustang GT Coupe
  + 2011 Koenigsegg Agera
  + 1997 Lexus SC300
  + 2011 RUF RGT-8
  + 2011 Tesla Roadster Sport
  + A 10-car add-on pack of American muscle cars (also available for purchase at launch on Xbox LIVE Marketplace)
  + Custom-designed BMW cars from the “Forza Motorsport 4” BMW Design Challenge
  + VIP Membership status within the Forza community, including special recognition in new community features, leaderboards, ForzaMotorsport.net and more
  + A book titled “Cars of Forza Motorsport 4 Presented by Top Gear,” written by the “Top Gear” team, is a stunning 96-page book that describes in-game cars from the Autovista™ experience and features imagery from game and the Top Gear photo library
  + A vinyl sticker set featuring the logos of “Forza Motorsport 4,” “Top Gear” and Turn 10

 4. Bula

  Självklart! Lite drygt att spendera en kvart med att skriva in milslånga koder bara 🙂

 5. Bobben

  63000 för en bra spelupplevelse = inte hållbar affärsidé

 6. Pelle Duveblad

  Haha, körde en sådan där ratt och stol och allt på webhallen (tävling som pågår till och med söndag, alla får tre varv). Var jävligt skoj faktiskt, helt klart värt 63000 (eller?)

 7. Jonas

  Liten rättelse till ovan. Köpte den vanliga utgåvan på Elgiganten för 399 kr idag, och det ingick koder för både ”Launch track pack” och ”Launch Bonus Car Pack” (det paketet med Koenigsegg m.m. alltså).

 8. Fredrik

  När jag blundar ser jag bilar…

 9. Bula

  Jag med!